• 0

Ukinut policijski čas u Federaciji BIH: Ublažene mere odmah stupaju na snagu

Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione, iako je Štab za vanredne situacije Republike Srpske juče doneo odluku da publika može prisustvovati sportskim događajima

  • 0
Sarajevo kafići

Foto: Klix.ba/D. S.

Vlada Federacije BiH danas je donela odluku, na predlog Kriznog štaba, o potpunom ukidanju policijskog časa. Iako se očekivalo, danas nije razmatrana opcija povratka publike na stadione u ovom entitetu.

Kako su ranije rekli iz Ministarstva zdravlja FBiH, na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog o ublažavanju postojećih mera zbog dobre epidemiološke situacije.

Takođe je dozvoljeno povećanje broja osoba koje se okupljaju na otvorenom - na 70 i u zatvorenom na 30 osoba. Ublažene mere odmah stupaju na snagu.

Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione, iako je Štab za vanredne situacije Republike Srpske juče doneo odluku da publika može prisustvovati sportskim događajima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje FBiH, broj novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom je padu, pa je situacija na zadovoljavajućem nivou.

Juče je i u drugom entitetu Republika Srpska počelo dodatno ublažavanje mera. Prema novoj odluci, rad ugostiteljskih objekata produžen je do ponoći, dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na javnim okupljanjima, a 50 na privatnim. Dozvoljena je i publika na sportskim takmičenjima.

Inače, u informaciji o epidemiološkoj situaciji u FBiH je navedeno da na nivou Federacije BiH nedeljni prosek iznosi 28 slučajeva na 100.000 stanovnika. U posljednjih sedam dana, najviše je infekcija zabeleženo u Posavskom kantonu, Kantonu 10 i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, piše Klix.ba.

U 18. nedelji svi indikatori su u padu. Najveći pad beleži broj pacijenata na respiratoru, broj smrtnih slučajeva zbog posledica korona virusa i broj novih potvrđenih slučajeva.

Ukupan broj vakcinisanih prvom dozom u Federaciji BiH (od 8.3. do 16.5.2021. godine) iznosi 67.311, a drugom 7.822, uz napomenu da nisu dostavljeni podaci o broju vakcinisanih osoba iz dva kantona za prethodnu sedmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA