≫ 

Stigli rezultati sa probne svadbe i žurke u Hrvatskoj: Korona u ovoj zemlji odnela još 28 života

Pilot svadba organizovana je u saradnji sa Kriznim štabom za borbu protiv korona virusa i Institutom za javno zdravlje

  • 0
Pilot svadba Printskrin: HRT

Hrvatska je u poslednja 24 sata zabeležila 525 novih slučajeva zaraze korona virusom, a život je izgubilo 28 osoba. Kako su naveli nadležni, na respiratoru je 131 pacijent, a na bolničkom lečenju 1.331.

Od 25. februara 2020, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno registrovano 353.217 slučajeva. Preminulo je 7.856 osoba. Do juče je u Hrvatskoj utrošeno 1.507.353 doze vakcine. Dosad je 1.149.941 osoba dobila najmanje jednu dozu, a 357.412 obe doze.

Direktor hrvatskog Zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capaka danas je otkrio i rezultate pilot projekta svadbe i zabave koje su organizovane i otkrio da su svi učesnici negativni na korona virus.

- Rezultati pilot-projekta poslovni event 86 vakcinisanih osoba i 32 osobe vakcinisanih na licu mesta, svi su negativni. Drugi pilot projekat je svadba na kojoj je 25 osoba bilo cepljeno s dve doze, 27 prebolelih i 58 s negativnim testom. Oni su jučertestirani i nemamo nijedan pozitivan rezultat - rekao je Capak i dodao da je ovo je dokaz da se mogu organizovati takvi događaji s vakcinisanim, prebolelim ili testiranim osobama.

Podsetimo, pilot svadba organizovana je u saradnji sa Kriznim štabom za borbu protiv korona virusa i Institutom za javno zdravlje.

Na ovoj simulaciji nije bilo mladoženje i mlade, ali svi ostali elementi, od žive muzike, di-džeja do večere posluživane u više krugova, bili su identični kao na pravoj svadbenoj svečanosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA