Muškarac u Varaždinu kažnjen jer je nosio majicu sa slikom marihuane

U presudi je istaknuto da će se sporna majica sa kapulačom u S veličini, na kojoj je istaknuta marihuana uništiti u najkraćem roku

  • 0
Marihuana majica Foto> Shutterstock

Opštinski sud u Varaždinu novčano je kaznio 40-godišnjeg čoveka zbog kršenja Zakona o suzbijanju zloupotrebe droge jer je u javnosti nosio majicu sa slikom marihuane.

Čovek je proglašen krivim jer je krajem decembra 2019. godine nosio majicu na kojoj je otisnuta slika lišća marihuane. Sud je ovaj potez okatakterisao kao promociju i prezentovanje droge u javnosti.

On je na taj način prekršio član 4 Zakona o suzbijanju zloupotrebe droge koji zabranjuje "oglašavanje psihoaktivnih supstanci slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način".

Sudija varaždinskog suda odlučio je da okrivljenog kazni novčano i to sa 300 kuna (oko 40 evra), a mora da plati i sudske troškove u visini od 100 kuna, piše Varaždinski.hr.

U presudi je istaknuto da će se sporna majica sa kapulačom u S veličini, na kojoj je istaknuta marihuana uništiti u najkraćem roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA