≫ 

Krivokapić i drugi zvaničnici Crne Gore pozdravili izbor Joanikija za mitroplita

"Dostojan! Na mnogaja ljeta!", napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu

  • 4
Vladika budimljansko nikšićki Joanikije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izrazio je zadovoljstvo današnjim izborom vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskogprenosi Tanjug.

"Srećan sam jer je Mitropolija crnogorsko-primorska dobila mitropolita za kog smo se molili. Verujem da će mitropolit Joanikije biti dostojan naslednik mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine", napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu i dodao:

"Dostojan! Na mnogaja ljeta!"

I drugi crnogorski zvaničnici i lideri stranaka pozdravii su danas izbor vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog i Metodija za vladiku budimljansko-nikšićkog.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je, uz čestitke poručio da je još više sretan jer su obojica duhovni učenici, kako je naveo, njegovog prijatelja Amfilohija.

- Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama - poručio je Bečić, a prenosi Tanjug.

Uveren je kaže da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

- Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju čestitam na izboru u uverenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju veru i da ćete biti duhovni oslonac verujućem narodu - napisao je Bečić na svom tviter nalogu.

U nadi, kako ističe, da ćete dugovečno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, najiskrenije vam čestitam.

- Još i više sam radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija - zaključio je Bečić.

Izbor crkvenih velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori čestitao je i potpredsednik vlade Dritan Abazović. On kaže da veruje da će svi zajednički sa svojih pozicija doprineti promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u Crnoj Gori.

- Ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde! - poručio je Abazović na Tviteru.

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, u ime SNP i u svoje lično ime, čestitao je vladici Joanikiju izbor za mitropolita crnogorsko-primorskog i novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, i poručuje da je Sabor SPC izabrao pravog čoveka za naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    29. maj 2021 | 19:31

    Steta samo sto si ti nedostojan!

  • Djordjo

    29. maj 2021 | 20:51

    Nego šta nego dostojan, što se ne može reći za Krivokapića nakon one jučerašnje bruke koju je priredio.

  • Div

    29. maj 2021 | 20:22

    Nadam se da neče Joaikije da stvara cg pravoslavnu crkvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA