≫ 

Eksplozija u marini u Hrvatskoj: Gori nekoliko brodova, čulo se nekoliko detonacija

Na svu sreću povređenih nema, požar je lokalizovan, a na licu mesta je prisutan veliki broj vatrogasnih službi

  • 6

Večeras oko 20.15 sati u marini Kaštela, u Kaštel Gomilici izbio je požar na više brodova. Vatrena buktinja izbila je na jednom od brodova, 15-metarskoj jahti, nakon čega se proširio na još desetak obližnjih jedrilica.

Konopac kojim je jedan brod bio privezan za obalu zapalio se, nakon čega se brod otkačio i otplovio do drugih jedrilica. Stihija je onda zahvatila i druge brodove, a prema nezvaničnim informacijama požar je zahvatio plovila.

- Oko 21.10 smo pričali s vatrogascima. Dežurni vatrogasac nam je rekao da su svi na terenu i da nema povratne informacije, ali da gori dosta toga- piše u saopštenju policije, piše Index.

 

Čitaoci javljaji da se čulo nekoliko detonacija, kao i da se gradom oseća jak smrad.

Hrvatski mediji javljaju da se u 21.30 čula još jedna eksplozija nakon koje je plamen suknuo u nebo.

Reporterka Index-a javlja da je do sada veći deo požara ugašen.

Ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju celi slučaj prokomentisao je vlasnik Marine Kaštela Joško Berket koji je objasnio kako je sreća u nesreći to da nema povređenih.

- Mogu vam potvrditi da je izgorelo 5 jahti i da je materijalna šteta jako velika. Do požara je došlo na jednoj od vatrom uništenih jahti, a uzrok je definitivno ljudski faktor. Dakle nisu u pitanju instalacije i slično. Vatra je buknula u jednom trenu, a posada koja se na njoj nalazila krenula je sama da gasi požar usred kojeg su im u plamenu nestali konopi pa je brod počeo da plutati prema drugim. Plamen je odmah zahvatio i drugu jahtu, a potom još tri. Sve vatrogasne snage su na terenu kao i zaposleni Marine Kaštela, a na svu sreću u vreme izbijanja požara nije duvao vetar. Vatra je lokalizovana oko 21.40 - izjavion je vlasnik Marine Kaštela - Joško Berket.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dare

    29. maj 2021 | 21:48

    Zadnji put kada sam čitao neke vesti o Kaštel Gomilici je bilo 1987 kada su kamenovali kamp kućice sa registracijama iz Srbije.

  • Cunga lunga

    29. maj 2021 | 22:22

    Srpski teroristi u akciji. Naslovi sutrašnjih novina u hr.

  • Vatra, voda....

    29. maj 2021 | 22:11

    Vatra donela, vatra odnela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA