Fudbaleri slavili u opštini, nalivali kokošku pivom i šutirali je: "Celo selo blate zbog par momaka"

Ne zna se ko je na proslavi u zgradi opštine sve bio, ali se na snimku vide fudbaleri FK Polača

  • 2
Kokoška svira klavir Ilustracija, Ruptly/PrintScreen

Ne zna se šta se slavilo, ali proslava se održala u sali Opštine Polača kod Knina. Ne zna se ko je na proslavi sve bio, ali se na snimku vide fudbaleri FK Polača. U ponedeljak je objavljen video snimak sa zabave održane u većnici Opštine Polača, na kojoj grupa muškaraca naliva kokošku pivom i onda pijanu životinju šutaju kao fudbalsku loptu. Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru je zatražilo od policije sprovođenje istrage zbog sumnje da je počinjeno krivično delo mučenja životinja, piše Zadarski.hr.

- Čim smo videli snimak zatražili smo od policije brzo sprovođenje istrage zbog sumnje da je počinjeno krivično delo mučenja životinja – rekao je opštinski državni tužilac Ivica Škara. Na snimku se vidi kako kokošku nalivaju pivom, a potom je malo "gurkaju" nogama, malo je udaraju rukama, malo bacaju...

U zadarskoj policiji su takođe odmah reagovali:

- Obavljamo informativne razgovore, pokušavamo da utvrdimo okolnosti događaja i ko je sve učestvovao u njemu. O našim saznanjima javnost će na vreme biti obaveštena – izjavila je portparolka PU zadarske Ivana Grbin.

Zbog nekoliko mladića celo selo blate

- Radi se o mladićima iz Polače, neki su seniori fudbalskog kluba Polača. Molim vas da taj snimak skinete jer se zbog gluposti nekoliko mladića celo selo blati i sramoti. Ja sam hrvatski branitelj i ne podržavam ovakve stvari. Protiv sam mučenja životinja, ali nemojte da zbog nekoliko mladića celo selo trpi uvrede i prozivke – kazao je jedan od čitalaca koji su tokom ponedeljka zvali redakciju ogorčeni komentarima čitalaca u kojima se vređa Polača i njeni stanovnici zbog snimka mučenja kokoške na zabavi u opštinskoj zgradi.

Autentičnost snimka potvrdili su i drugi izvori u Polači, ali nisu znali da kažu kada se i kojim povodom proslava dogodila.

- Takve se proslave inače održavaju u većnici, ali ja na njima nikad nisam učestvovao. To je dokaz jednog nereda i anarhije koje već neko vreme postoji u opštini. Zašto se tako nešto uopšte događa, ko je doneo kokošku i zbog čega se slavilo, stvarno ne znam, ali na slici se uglavnom vide mladi fudbaleri FK Polača. Trebalo bi to pitati načelnika Tomislava Prtenjaču koji bi o tome morao nešto da zna – kažu sagovornici iz tog ravnokotarskog mesta.

Načelnik Tomislav Prtenjača se na pozive medija nije javljao. Na kraju od službenika u opštini doznalo se da je načelnik već nekoliko dana na bolovanju jer se nedavno podvrgnuo operativnom zahvatu. Ali zato se javio Stipe Prtenjača, predsednik FK Polača.

Predsednik kluba: Šta da vam kažem, osuđujem mučenje životinja

- Snimak nisam video, ali mi je poznat taj događaj. O njemu su mi pričali samo igrači koji su te večeri bili na proslavi. Šta da vam kažem, osuđujem mučenje životinja, napravili su glupost. Mladost-ludost, znate kako kažu, ali to im stvarno nije trebalo – kaže predsednik kluba.

Proslava se, po njegovom sećanju, dogodila pre mesec i po ili dva meseca, nakon prvenstvenog susreta s ekipom Pakoštana.

- Momci su nakon pobede hteli da počaste igrače i organizovali su večeru za svoje kolege iz Pakoštana. Večera je priređena u zgradi opštine, u prostoru koji je nekad bila većnica, ali sada ga koristi naš fudbalski klub. Na večeri nisam bio, odmah nakon utakmice, ja i većina igrača otišli smo kući. Ta "igra" s kokoškom dogodila se kasnije, nakon večere, u kasnim satima. Da je u tom trenutku među njima bio neko stariji, ja ili neko iz uprave kluba, sigurno tako nešto ne bi napravili. Ostali su sami i to se nažalost dogodilo. Žalosno, ali se dogodilo – rekao je predsednik FK Polače Stipe Prtenjača.

Epidemiološke mere se nisu poštovale, a vrhunac "proslave" je bilo mučenje životinje: jedne kokoške koju su doneli u salu. Najpre su je nalili pivom, a potom su jadnu životinju pustili da bezglavo trči "šutajući" je kao da je fudbalska lopta...

Od načelnika Tomislava Prtenjače mediji su hteli da traže objašnjenje kojim se povodom ova proslava održala u opštinskoj sali, ali se on na pozive nije javljao...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA