≫ 

Hrvat u kući punoj oružja: "Kad su je specijalci u punoj opremi okružili, viknuo da se predaje"

Muškarac je u kući imao četiri bombe, automatsku pušku i 700 komada municije

  • 1
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Retko je koji meštanin Sesvetske Selnice u Hrvatskoj mogao da očekuje dramu koja se dogodila danas. Policija je uhapsila muškarca u iz ovog mesta kod kojeg su pronađene značajne količine oružja - četiri bombe, automatsku pušku i 700 komada municije.

- Video sam policiju kako kruži oko kuće, rekli su nam da ne izlazimo jer imaju situaciju s jednim gospodinom. Pitao sam šta se dešava, policajac mi je samo odgovorio da uđem u kuću i da će sve biti dobro. Onda su došle dve marice, izašli su oni policajci u oklopima, specijalci. Kad su okružili kuću, on je viknuo da se predaje i izašao. Zadržali su ga, dok su drugi policajci pretraživali kuću i onda su našli svo oružje - ispričao je svedok za 24sata.

Policija je, govoreći o slučaju, navela samo kako su izašli na teren po dojavi i da se muškarcu pruža lekarska pomoć. Susedi kažu da je reč o muškarcu koji inače živi s majkom i da inače nije problematičan čovek.

Glasine da je pretio socijalnoj radnici odbacila je Tatjana Štritof, direktorka Centra za socijalni rad Zagreb, ali je poznato i to da je njemu i majci ukinuta socijalna pomoć, što neki smatraju okidačem.

Majka muškarca odbacila je sve optužbe da je upućivao pretnje.

- Ma što bi pretio, nije on takav! On je juče čekao socijalnu radnicu koja je trebalo da nam dođe u posetu jer su nam nam bez objašnjenja ukinuli socijalnu pomoć od 960 kuna. Ja sam bila u crkvi kod sestara i kad sam došla kući, on je bio uhapšen, a tu je bila policija - ispričala je.

Potvrdila je novinarima da je znala za oružje.

- Ali šta ja tu mogu. Kad je bio manji, mogla sam da utičem na njega. Sad kad je odrastao čovek, više ne mogu. Čekam da se vrati, pa da porazgovaram. Policajac mi je juče rekao da će ga zadržati dan, dva - objasnila je majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA