≫ 

Pogledajte trenutak potresa na području Šibenika: Stanovnici nakon podrhtavanja izašli na ulice

Nakon jakog potresa od 4,7 stepeni prema Rihteru koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, saznaje se u Županijskom centru 112.

  • 1
Šibenik potres zemljotres Printskrin: Youtube/Croatia - Live panorama view

Nadzorna kamera u šibenskoj Brodarici snimila je trenutak potresa koji je u utorak u šest ujutru zatresao to hrvatsko područje.

- Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stene koja se odlomila i udario u automobil, ali niko nije povređen - kazali su iz Centra 112, koji je jutros dobio mnogobrojne pozive, uglavnom uplašenih građana.

Potres s epicentrom od 13 kilometra zabeležen je jugoistočno od Šibenika.

Magnituda potresa iznosila je 4,7 stepeni prema Rihteru, a intenzitet u epicentru VI stupeni EMS lestvice, izvestila je Seizmološka služba RH.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, ali ubrzo se većina vratila u domove, prenosi Dnevnik.hr.

Prema izveštaju korisnika Evropskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

"Par sekundi, grozno, zvuk užas, ne toliko levo-desno, više gore-dole, Šibenik", "Zatreslo je krevet i probudilo me", "Dobro je zatreslo kuću", neki su od komentara na stranici EMSC.

Video: Još jedan jak zemljotres, 4,5 stepeni po Rihteru, jutros oko 7.50 sati potresao je područje Petrinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    8. jun 2021 | 09:57

    Vidim sahovnicu,ali od naroda i turista ni traga...ili turisti jos spavaju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA