≫ 

"Ubijte me, samo prestanite da me tučete": Bračni par iz Međimurja usred noći napali razbojnici

Napad se dogodio tačno godinu dana nakon što su nadležni obećali Međimurju, kao zalog bezbednosti, da pošalju više policajaca. Insistiranje Međimuraca bio je odgovor na nekoliko ubistava i niz razbojništava koja su se zaređala u kratkom vremenu

  • 0
Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi Foto: Shutterstock

Matilda Flisar (75) probudila se oko ponoći. Nešto joj je teško pritisnulo grudni koš. Mislila je da Franji (76) nije dobro. I nije mu bilo, ali nije on bio taj koji ju je prikovao za krevet. Ono što je videla prestravilo ju je.

- Na trbuhu mi je klečao mršavi čovek, odeven skroz u crno, s vunenom kapom preko lica, samo s prorezima za oči. Kao neki marsovac. I počeo da me tuče. I tukao me i tukao šakama - piše Jutarnji.

Drugi je klečao na Franji i njega boksovao. "Pi... ti materina, daj novac, daj novac", vikali su. I vikali i vikali. Struju su isključili, imali su lampe. Pronašli su ušteđevinu, 1.900 evra, sve što smo imali - s mukom se priseća Matilda najgore noći u svom životu, one kad je rekla: "Ubijte me, samo prestanite da me tučete".

Bio je to uvod u pljačku dvoje staraca u međimurskom Juričaku krajem maja. Epilog su ukradeni novac i nekoliko vrednosti, što im je manje važno i izgubljeni dom i miran san koji više neće moći da vrate. Ko je opljačkao dom Flisarovih i prebio ih, istražuje policija, piše Jutarnji.

Serija razbojništava, poslato 6 policajaca

Napad se dogodio tačno godinu dana nakon što su nadležni obećali Međimurju, kao zalog bezbednosti, da pošalje više policajaca. Insistiranje Međimuraca bio je odgovor na nekoliko ubistava i niz razbojništava koja su zaređala u kratkom vremenu.

Mirno i rustikalno Međimurje, privredno sve uspešnije, u jednom je trenutku postalo nesigurno za život. Zagreb je obećao pomoć, ali dosad nije ispunjena ni trećina obećanja. Poslato je šest policajaca.

Matilda i Franjo nove su žrtve.

Ona je rođena i odrasla u obližnjem Vučkovcu, Franjo je Slovenac. Ceo su život radili u Sloveniji, dece nemaju, a kad su otišli u penziju, preselili su se u pitoreskni Juričak. Prava je to šumska idila. Do njihove kućice iz snova za starije dane, skrene se s puta malo iza banje Sveti Martin. Uz pedantno uređene međimurske voćnjake makadamom se vozi ravno u šumu. Oko kilometar u šumi mala je uzvisina i tu je dom porodice Flisar. Bio.

"Uzeli su mi i venčani prsten"

Oni u toj kući više ne mogu da žive.

- Kad su razbojnici pronašli novac i sve pretražili, nastavili su da razbacuju stvari, razbili su luster, divljali su. Skinuli su nam satove s ruku, uzeli još nekoliko zlatnih predmeta, uspomena. Odneli su mobilne telefone i moj venčani prsten su uzeli - žulja Matilda koščati prst na kom je pola veka bio venčani prsten. Nikad ga ona nije skinula. Lopovi jesu.

Teror u domu međimurskih staraca se nastavio.

- Oko glave su mi preko usta zalepili široku lepljivu traku i njom mi zavezali i ruke. Franji su noge zavezali remenom za pantalone, a ruke kablom od struje. Kad su otišli, mrdala sam ruke da se traka opusti i opustila se. Odvezala sam Franju i znala sam da moram po pomoć. Mobilne su nam uzeli - ispričala je za Jutarnji Matilda.

Telo boli, ali duša više

Onako pretučena i nasmrt uplašena, uspela je, kaže, da se dovuče do auta i ode po pomoć.

Povrede su njoj i suprugu sanirane u Županijskoj bolnici Čakovec. Imaju hematome po licu, rukama, na leđima. Telo ih boli. Duša više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA