≫ 

Oglasilo se hrvatsko tužilaštvo o ocu koji je zaboravio dete u kolima: Pušten je na slobodu

Otkrivena su i dva nova detalja o ovom slučaju

  • 3
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

U popodnevnim satima Državno tužilaštvo Republike Hrvatske (DORH) objavilo je saopštenje o 34-godišnjaku koji je juče ujutro u Kninu u automobilu zaboravio na dete koje je na kraju umrlo.

Muškarac je, kaže DORH, ispitan nakon čega je pušten na slobodu jer je ocenjeno da ne postoje zakonski uslovi za istražni zatvor, prenosi Index.hr.

Osim toga, DORH je u saopštenju otkrio dva nova detalja. Otac je 34-godišnjak, a dečak je rođen 2015. godine.

- U Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje krivičnog dela povrede detetovih prava iz članka 177. stavke 2. u vezi sa stavkom 1. Krivičnog zakona.

Prema navodima krivične prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dete (2015.) u dečji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dete bez svesti te ga izneo iz automobila. Radnici Hitne pomoći pokušali su da reanimiraju dete, no nisu uspeli te je u 15,30 sati konstatovana smrt deteta -  saopštio je DORH.

- Državno tužilaštvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenog nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocenjeno kako za to nema zakonskih uslova. O daljnjem postupanju državnog tužilaštva biće odlučeno nakon što državnom tužilaštvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije deteta - stoji u saopštenju.

Da podsetimo, ranije danas policija je saopštila da je otac u pritvoru.

Video: Direktor škole o dečaku kog je otac šutirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adgh

    9. jun 2021 | 17:13

    To nije toliko malo dijete. Ima šest godina. Zašto nije lupalo, čuo bi ga neko sigurno.

  • ime

    10. jun 2021 | 00:08

    Valjalo bi da on ipak ovo malo odrobija! Jeste njemu je kao ovo najveca kazna blabla ali neka ode malo i u zatvor jer bi zaista trebali biti zakonom kaznjivo da budes toliko retrdiran i zaboravis dete u kolima i dete zbog toga umre! Uopste ostavljati dete samo u kolima je skandal, ali ovo ne mogu da zamislim koliko moras biti mentalno bolestan jer normalan covek bi svasta mozda zaboravio ali ne j dete

  • ime

    10. jun 2021 | 00:12

    I bas me zanima sta je strucnjak radio za to vreme… zvali ga da mu jave da krece invazija neka na hr?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA