≫ 

"Ćuti, šta se dereš, odrobijaću te": Otac se iživljavao nad sinčićem, pretio da će zapaliti porodicu

Otac i suprug je osuđen na život iza rešetaka na 5,5 godina

  • 2
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Zbog iživljavanja nad trogodišnjim sinčićem i suprugom kojima je pokušao da nanese teške telesne povrede i pritom im pretio smrću, na Županijskom sudu u Zagrebu na pet i po godina zatvora nepravosnažno je osuđen Elvis Beganović, piše Jutarnji list. Kako se navodi, u pitanju je "stari znanac policije".

Osuđen je zbog tri krivična dela, tačnije povrede detetovih prava, pokušaja nanošenja teških telesnih povreda i pretnji smrću, a u kaznu zatvora će mu biti uračunato pola godine, koliko je dosad proveo iza rešetaka. Ujedno mu je izrečena i mera lečenja od zavisnosti od droge, a s obzirom na lošu finansijsku situaciju, sud ga je oslobodio sudskih troškova, ali mu je produžio istražni zatvor jer je kazna viša od pet godina.

U sudnici, dok je u lisicama stajao između pravosudnih policajaca, mumlao je pod zaštitnom maskom o visini kazne, a dok je sudija opširno obrazlagala presudu, Beganović je negodovao klimajući glavom.

Sve se desilo 16. juna 2020. u stanu u Gajnicama, kvartu u Zagrebu, gde se skrivao od policije. Trogodišnji sin nije hteo da spava pa ga je Beganović u spavaćoj sobi udario govoreći mu: "Ćuti, ćuti, je*em ti mater, šta se dereš!" Zatim mu je stavio ruku na usta pa se dete koprcalo i izmicalo, nakon čega je uzeo jastuk koji mu je pritisnuo na usta i nos.

Dete je nastavilo da se izmiče, pa je Beganovićeva partnerka pritekla detetu u pomoć. Stala je između supruga i sina pa je i njoj naneo ogrebotine. U jednom je trenutku svojim telom legla iznad deteta da ga zaštiti, a Beganović ju je, prema optužnici, više puta udario šakom po leđima i po glavi zadavši joj povrede, počevši od preloma nosne kosti do podliva i otoka.

Kulminacija iživljavanja bile su pretnje koje je porodici uputio Beganović: "Ubiću te. Odrobijaću te. Još ne spavaš, izbošću te nožem... Zapaliću i tebe i malog".

Kao olakšavajuću okolnost sudija je uzela u obzir sreću da je nanošenje teških telesnih povreda ostalo na pokušaju, dok su mu otežavajuće okolnosti da je dela počinio prema osobama koje su inferiorne, da je zlostavljao sopstveno dete i da je višestruko osuđivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neo

    12. jun 2021 | 06:50

    Neki ljudi zaista nisu za roditelje jer i sami nisu imali podobne roditelje. Disfunkcija se nastavlja na sledeću generaciju.

  • Lord

    12. jun 2021 | 08:57

    I ode ima olaksavajucih okolnosti???Pa ove sudije na Balkanu stvarno nisu normalni,ovo je za minimum 15 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA