≫ 

Protest u Podgorici zbog privođenja oca maloletne dece: Traže njegovo oslobađanje

Građani su se nakon okupljanja ispred sedišta lokalne samouprave uputili ka zgradi Skupštine Crne Gore

  • 5
Protesti crna gora Printskrin: Tviter/Marko Milačić

Veliki broj građana okupio se danas u Podgorici na protestu ispred zgrade Glavnog grada zbog jučerašnjeg slučaja privođenja oca dvoje maloletne dece iz Podgorice.

Građani su se nakon okupljanja ispred sedišta lokalne samouprave uputili ka zgradi Skupštine Crne Gore, a na protestu je zatraženo da se uhapšeni oslobodi.

Podsetimo, društvenim mrežama šire se snimci potresnih scena, koje su navodno zabeležene juče u Podgorici, prilikom hapšenja oca dvoje maloletne dece.

Na snimcima se vidi kako policajci odvode oca i stavljaju ga u maricu, dok deca vrište za njim i pokušavaju da ga odbrane od policije.

Kako prenose crnogorski mediji, radnici Centra za socijalni rad Podgorica su decu protiv njihove volje nameravali da predaju majci.

Povodom nemilog događaja koji je postao viralan i kojim se, nažalost, na najgori način krši pravo na privatnost dece koja je zagarantovana kako zakonima države Crne Gore, tako i UN Konvencijom o pravima deteta, čija je potpisnica i naša država, oštro osuđuje postupanje svih odraslih učesnika u ovom događaju, kako službenih lica, tako i građana, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS).

- S tim u vezi, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja obaveštava javnost da je u okviru svojih nadležnosti preduzelo sve raspoložive mere, kako za zaštitu prava i dobrobiti dece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će povratno izvestiti javnost - ističe se u saopštenju MFSS, prenose Vijesti.

Oni su dodali da je dobrobit i zdravlje dece prioritet svih prioriteta i da svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležni za postupanje prema deci moraju biti svesni toga.

- Ovom prilikom pozivamo sve zaposlene u Centrima za socijalni rad, ali i sva ostala lica, da u postupanju prema deci budu naročito pažljivi i obazrivi. Takođe, Ministarstvo apeluje na javnost da je zaštita najboljeg interesa dece prioritet celog društva i da se video sadržaji na kojima se vide deca ne objavljuju po društvenim mrežama, jer se deca time dodatno viktimizuju, krše njihova prava i ugrožava dobrobit - zaključuje se u saopštenju MFSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    18. jun 2021 | 21:47

    Bruka i sramota, i od Boga greh?! Ti Centri su postali, bahati i umrezeni sa mafijom?! Haraju kako im se prohte, podrzavam sto posto oca!!!! Rasturiti Tu bandu, oterati Te usedelice, a postaviti sve mlade i strucne?!

  • Марко

    18. jun 2021 | 22:06

    Овај Кривокапић је десет пута гори од Мила.

  • Milica

    18. jun 2021 | 22:32

    Koliko dece pati u situaciji kada su rodjeni voljom dvoje ljudi da , koji su jedino koristili da radjaju decu. A onda isto zbog svijih cinjenja i necinjenja nanose bol rodjenoj deci. Nasilje koje nastaje stvaraju roditelji, krivicu snose imajka i otac. Samovolja jedinke nije samo majka ili itac. Mnogo se prava dalo da se te veze raspadaju. Zene psihicki ponizavaju muzeve terorisu, , a ocevi fizicku silu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA