≫ 

Uhapšen suprug Alise Mutap: Tereti se da je pretio smrću ocu ubijenog Dženana Memića

Muriz Memić je u juče dobio pretnje a porodica je slučaj odmah prijavila policiji

  • 1
Dženan Memić i Alisa Mutap Dženan Memić i Alisa Mutap Foto: Facebook

Policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili sinoć muškarca inicijala F. R. iz Sarajeva koji je osumnjičen da je pretio smrću Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana.

Kako Klix. ba nezvanično saznaje uhapšen je Fahrudin Ramić, suprug Alise Ramić (devojačko Mutap), prenosi Srpskainfo.

Alisa Ramić, nekadašnja devojka Dženana Memića, je uhapšena pre nekoliko dana u Sarajevu, a u subotu joj je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje za krivično delo organizovani kriminal odnosno pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog dela, protivzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Uhapšeni F. R. je nakon hapšenja smešten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo, te će nad istim tokom naredna 24 sata biti izvršena kriminalistička obrada – potvrdio je sinoć Mirza Hadžiabdić, načelnik Odeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Muriz Memić je u juče dobio pretnje smrću, a porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

Alisa Mutap Alisa Mutap Foto: Klix.ba

-  Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne pretnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gde ih najviše boli. Pretnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu - navedeno je na Fejsbuk stranici “Pravda za Dženana Memića”.

Brzom intervencijom sarajevske policije porodici Memić je obećana policijska zaštita, a muškarac koji se tereti da je pretio je uhapšen.

Video: Uz razvaljivanje vrata stana i uz povike lezi dole uhapšen kavčanin Dekster

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA