• 0

Maloletnik osumnjičen da je proganjao devojčice: Pratio ih i kačio njihove snimke, a onda pretio

Protiv V. R. će biti podneta krivična prijava

  • 0
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan

Foto: Pixabay

Budvanska policija podnela je krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv maloletnog V.R. (14) zbog sumnje da je prikupljao lične podatke i proganjao maloletnice iz Budve i Podgorice.

- Osumnjičeni maloletnik je od 17. februra neovlašćeno pribavio i upotrebio podatke maloletne B.R. u svrhu za koju nisu namenjene, i to na način što je sa njenog privatnog naloga sa jedne društvene mreže preuzeo fotografije i video snimke i napravio više lažnih profila bez njene saglasnosti i objavljivao preuzete materijale - navodi se u saopštenju.

Osim toga, sumnja se da je V.R. u navedenom periodu ugrozio sigurnost maloletne B.R. na način što je na društvenoj mreži sa lažnog profila pod njenim imenom objavio da je ona nestala, kao i da će objava o njenom nestanku biti istinita, proganjao, snimao i objavljivao snimke društvenoj mreži o njenom kretanju, a potom tekstualnim opisom na snimcima i fotografijama sa njenim likom prikazivao gde se maloljetna B. R. nalazi u tom trenutku.

- Krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu M. P. osumnjičeni je izvršio 10. aprila i nastavio u narednom periodu vršenje ovog dela, na način što je, sumnja se, sa lažnog profila sa imenom B. R. javno objavljivao fotografije M. P. koje su pratili tekstualni opisi preteće sadržine - kazali su iz policije, prenosi RTCG.

Maloletni V.R. je vršenjem ovih dela izazvao osjećaj ugroženosti i strah od napada na život i telo kod maloletne B. R. i njene porodice i M. P. Ovi događaju su izazvali i uznemirenost javnosti.

- Uzimajući u obzir to da se radi o krivičnom delu proganjanja na štetu maloletnog lica, službenici Centra bezbednosti Budva su sa posebnom pažnjom, nakon izvršenih analiza od samog zaprimanja prijave, pristupili preduzimanju mera i radnji u cilju rasvetljavanja krivičnog dela - navodi se u saopštenju.

Policija je izvršila pretres stanova i drugih prostorija na nekoliko lokacija, kao i informaciono-tehnološka veštačenja više elektronskih uređaja.

- Tokom trajanja celog predmeta bili su uključeni i pripadnici Grupe za sprečavanje krivičnih dela visokotehnološkog kriminala. Pripadnici policije su preduzimali niz aktivnosti sa posebnim akcentom na zaštiti maloletne devojčice - zaključili su iz policije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima