Utopljenik iz Drave je fudbalski terner iz Osijeka: Bio uspešan, prošle godine krenuo na fakultet

Nije imao prsluk na sebi, odvukla ga jaka struja

  • 1
Davljenik, udavljen, utopio se, muškarac, utopljenik

Foto: Shutterstock

Nakon što je u sredu pronađeno beživotno telo na površini Drave kod Motonautičkog kluba "Neptun" Osijek, ubrzo je utvrđeno da je reč o stradalom tridesetogodišnjem J.G. iz Osijeka koji ne prošlog vikenda nestao u reci.

Ronioci su dva dana tragali za njegovim telom u mutnim dubinama reke, ali bez uspeha. Tek nekoliko dana kasnije, reka je na površinu izbacila nesrećnog mladića, javlja Jutarni list.

Porodica stradalog je neutešna, a tuguju i u fudbalskoj Akademiji "Krpan&Babić" gde je J.G. polednjih godina radio kao trener i koja će njemu u čast organizovati godišnji fudbalski memorijal, kao i među njegovim kolegama, kao i među profesorima i kolegama s Kineziološkog fakulteta u Osijeku na koji je krenuo prošle godine.

Neutešni su i njegovi prijatelji, uglavnom iz detinjstva.

Kako je ranije navođeno, njih osmoro planirali su se Dravom spustiti do Aljmaša, gde je sve bilo spremno za momačko veče jednog od njih.

Josip je bio u trećem, poslednjem kanuu, koji se malo pre Neptuna otisnuo na Dravu. S njim su bila još dvojica prijatelja, a nedugo nakon što su krenuli, čamac se prevrnuo i sva trojica su se našla u vodi. Nijedan na sebi nije imao sigurnosni prsluk.

Uočio ih je Osječanin na obali i džet - skijem pojurio prema njima. Dvojica su se uhvatila za plovilo, dok je Josip rekao da će s kanuom doplivati do obale. Pretpostavlja se da ga je povukla jaka struja.

Sahrana će biti u subotu na Centralnom groblju u Osijeku u 11 sati, a u ponedeljak komemoracija na fakultetu koji je pohađao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA