Studenti i građani u Zagrebu se opraštaju od devojke (20) poginule na pešačkom prelazu

Na devojku je na pešačkom prelazu naleteo motociklista (21)

  • 1
Sveće crkva maska žena devojka koronavirus Foto: Tanjug/AP

Prijatelji i porodica okupili su se na mestu nesreće kod Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu gde je tragično nastradala 20-godišnja devojka koja je prelazila put.

Poslednje pozdrave uputilo joj je i stotine studenata u studentskom domu koji su upalili sveće u domu i na mestu nesreće. Sveštenik Damir Stojić, studentski kapelan, obratio se studentima koji su došli da se oproste od devojke, a potom su se reč preuzeli i studenti, navodi Večernji list.

Fejsbuk grupa studentskog doma ispunjena je molbama za tišinu i porukama solidarnosti i podrške prema prijateljima i porodici preminule devojke.

Podsetimo, motociklista (21) se bez dozvole za upravljanje motociklom kretao ulicom. Za vreme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu, a s njim je na motoru bio 20-godišnji putnik koji takođe za vreme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko uzdužne neisprekidane crte na sredini puta na severnu traku i preticao automobile koji su se kretali južnom  trakom ulice i približavali obeleženom pešačkom prelazu. Dolaskom do obeleženog pešačkog prelaza naleteo je na 20-godišnju pešakinju koja je prelazila ulicu preko obeleženog pešačkog prelaza.

Nakon naleta, u nekontrolisanom kretanju, vozač je prešao preko trake pa izleteo van kolovoza, naleteo na rubni kamen i udario u stub javne rasvete. Od posledica nesreće devojka je preminula, a njeno telo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. U nesreći vozač je teško povređen. Protiv njega podneta je krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA