Šamarali, pljuvali i palili zastave na zagrebačkom prajdu: Pet osoba privedeno, za ostalima se traga

Napadnutima je pružena lekarska pomoć

  • 14
Zagreb, Parada, Prajd, Povorka ponosa LGBTIQ Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Policija u Zagrebu objavila je da je juče na Zagreb Prajdu zabeleženo više incidenata, kao i da ima osoba koje su lišene slobode.

Za vreme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dve maloletne osobe su simboličnim porukama na svojim majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci, te su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu, te će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Pljunuo u lice devojci

Oko 12.35 sati na Trešnjevci, na raskrsnici Horvaćanske i Ulice braće Domany, nepoznati počinitelj je automobilom preprečio put dvema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije, a jednoj od njih pljunuo je u lice, nakon čega se dao u bekstvo. Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u toku.

Četvorica prišla 18-godišnjakinji i uzela joj zastavu

Jučer oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smeru. Istraga je u toku.

Pet privedenih: Udarili 22-godišnjaka i zapalili zastavu

Oko 22.30 sati, za vreme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku i oboje ih šakom udarila u lice.

Napadnutima je pružena lekarska pomoć, te je utvrđeno da su lakše povređeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhapšene su i u toku je istraga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    4. jul 2021 | 13:25

    Nije mi jasno zasto gej setaju? Sta zele time da nam kazu jer verujem da malo koga to interesuje... Bese ono Bog stvorio Adama i Evu?

  • Zdravko

    4. jul 2021 | 13:30

    Ruke im se pozlatile. Nisam homofob, ali to javno provociranje nametanjem svoje nastranosti kao nekom vrlinom zaslužuje i takav odgovor.

  • nikolas

    4. jul 2021 | 13:59

    ONI U EU POSTAJU VECINA A NAROD IZUMIRE -DOLAZE MLADI SA ISTOKA I JUGA IZ AFRIKE I EVROPEJCI DEMOKRATE NEKA RAZMISLE STA CE BITI NJIHOVA DECA 2050 GODINE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA