≫ 

Hrvat gasio cigarete po telu sina (2), pa ga ubio: Konzumirao hašiš, smetao mu dečiji plač

Alija H. poreklom iz severozapadne Hrvatske u Milanu je osuđen na doživotni zatvor uz devet meseci samice

  • 6
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog ubistva dvogodišnjeg sinčića koji je neumorno plakao celu noć, dok ga je otac tukao, mučio i opušcima mu palio kožu tela sve do stopala, na doživotni zatvor uz devet meseci samice osuđen je 27-godišnji Alija H. poreklom iz severozapadne Hrvatske.

Tu, još uvek nepravosnažnu sankciju izreklo mu je sudsko veće prvostepenog suda u Milanu uvaživši visinu predložene kazne tužilaštva, a ujedno će po odluci suda biti i proteran iz zemlje kada se za to, u dogovoru s Hrvatskom čiji je državljanin, steknu svi uslovi. S obzirom na mučenje, reč je o prvom takvom slučaju u Italiji iz domena porodičnog nasilja, a na visinu kazne, prema pisanju italijanskih medija, nije ni trepnuo.

Inače, tužilaštvo ga je optužnicom teretilo i za zlostavljanje ostalih maloletnih ćerkica, ali to mu nije dokazano, ali zato jeste iživljavanje nad suprugom s kojom ima ukupno petoro dece i koja je u vreme krvavog zločina, kad je ugasio život dvogodišnjeg dečaka, bila trudna s petim.

Zbog svega je njegova partnerka pokrenula parnični postupak, a prema dostupnim informacijama, njoj i mališanima moglo bi pripasti i do 300.ooo evra odštete, prenosi Jutarnji.

Uložiće žalbu

Do sredine avgusta sudsko veće mora mu dostaviti i pisanu depešu presude s obrazloženjem, a njegov advokat Đuzepe de Lala je već najavio da će uložiti žalbu. Nije očekivao osudu za mučenje jer smatra da je ista rekonstruirana, ali ni doživotnu nego se nadao kazni od 30 godina zatvora smatrajući je relevantnijom.

Okrutan zločin zbog kojeg su italijanska, ali i hrvatska javnost ostali zgroženi dogodio se 22. maja 2019. godine u prizemnom stanu u milanskoj zoni San Siro. Kobne večeri Alija H. je bio sa suprugom S. Z. i njihovo troje od četvoro dece u stanu.

Oko tri sata posle ponoći ustao je iz kreveta i hodao po sobi. U njemu je nemir sve više rastao nakon što je konzumirao hašiš da mu je dečji plač u susednoj sobi postao nepodnošljiv. Prišao je krevetiću i umesto da sinčića uzme u naručje, zagrli i pokuša da ga uteši, on je počeo da ga udara po celom telu. Plač mališana postajao je sve glasniji pa je Alija H. zapalio cigaretu te se opuškom počeo iživljavati na telu dečaka koji je u jednom trenutku totalne nemoći i boli zauvek utonuo u san.

Pobegao kod poznanika

Tri sata nakon toga, Alija H. okrenuo je broj 112 i zavapio: "Pomozite, moj sin ne diše". No pre dolaska radnika Hitne pomoći, dao se u bekstvo s ostalim ćerkicama. Sakrio se u kući jednog poznanika, ali je nekoliko sati kasnije ipak lociran i uhapšen. U međuvremenu je njegova trudna partnerka pred radnicima Hitne neutešno držala i grlila beživotno telo dečaka.

Tokom sudskog postupka, Alija H. je pokušavao da svali krivicu na ženu.

- Ja ga jesam udario, ali ne jako. Zapravo, ja sam ga ugrizao, ali ne jako. A ona ga je udarila u oko i gasila mu cigarete po telu - branio se u sudnici, međutim neuspešno jer u njegovu verziju događaja sudsko veće nije poverovalo. Ujedno je ispričao i da je, "kad je pušio hašiš, imao zle nasrtaje jer je utuvio u glavu da mu je najmlađi sin uklet jer mu je to njegova mama rekla".

- Zbog toga sam imao paranoje. Budio sam se noću, pušio i budio njega. I tukao ga - otkrio je Alija H. koji bi kaznu, po pravosnažnosti presude, mogao nastaviti da služi u Hrvatskoj.

Video: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA