≫ 

Optuženi za ubistvo monaha Stefana priznao krivicu

Sporazum o priznanju krivice najverovatnije će se razmatrati 15. jula

  • 2
Monah Stefan, Manastir Glogovac, Šipovo Foto: Facebook/Варнава Дамјановић

Dragan Š. (41), koji je optužen za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac, priznao je krivicu i pristao na 18 godina zatvora, javlja Srpskainfo.

On je sa svojim advokatima sklopio sporazum s postupajućim tužiocem.

Draganu Š. je danas trebalo početi suđenje u Okružnom sudu u Banjaluci, ali je odgođeno, jer zamenik njegovog branioca, koji je iznenada morao da otkaže dolazak na ročište, nije imao punomoćje.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović zbog toga je odložio glavni pretres.

- Nema uslova da održavanje ročišta. Uložen je i sporazum o priznanju krivice, ali ga sada ne možemo razmatrati – rekao je Uletilović.

Sporazum o priznanju krivice najverovatnije će se razmatrati 15. jula.

Podsetimo, prema navodima iz optužnice, Dragan Š. je ubistvo izvršio 7. decembra prošle godine oko 18.30 u konaku manastira Glogovac u mestu Babići kod Šipova.

- Optuženi je došao u nameri da od monaha manastira Stefana Ačića kojeg je ranije poznavao zatraži novac na zajam, pa kada je oštećeni odbio da mu pozajmi određeni iznos novca, optuženi je upotrebom noža naneo oštećenom dva uboda u predelu desne strane grudnog koša, a od posledica zadobijenih povreda oštećeni je istog dana preminuo - navodi se u optužnici banjalučkog tužilaštva.

Video: UZNEMIRUJUĆE: Trenutak kada SAJ hapsi osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. jul 2021 | 12:09

    Dobio 18 godina, a onaj pre neki dan za ubistvo oca i njegovog sina samo 7 godina. Znaci treba imati veze i vezice za visinu kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA