Maturant tvrdi: Drugarice su silovane na ekskurziji u Hrvatskoj, obezbeđenje ih i drogiralo

Policijska uprava istarska je za Index potvrdila da istražuje navode o silovanjima tokom događaja za maturante na poluostrvu Lanterna kod Poreča, o kojima su počeli pisati austrijski mediji

  • 4
Maltretiranje devojke, silovanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Austrijski list Kronen cajtung objavio je svedočenje osamnaestogodišnjeg mladića koji, kako tvrdi, ima saznanja o zlostavljanju maturantkinja iz svoje zemlje koje su bile na odmoru na poluostrvu Lanterna u Hrvatskoj.

On je, nakon što je saznao da su njegove poznanice navodno silovane u Hrvatskoj tokom maturskog puta, na društvenim mrežama postavio platformu na kojoj su svoje iskustvo iznele brojne devojke.

Batijan je za bečki dnevnik rekao da je pokrenuo platformu kako bi izneo sudbinu koje su doživele njegove poznanice i kako bi saznao da li ima daljih žrtava.

On je na platformi postavio da su devojke iz Austrije drogirane i potom silovane od strane pripadnika obezbeđenja hotela s dve zvezdice na poluostrvu Lanterna.

Na njegovu platformu, postavljenu na Instagramu i Snepčetu dobio je mnoge poruke od devojaka iz Austrije i Nemačke koje su tvrdile da su, takođe, silovane.

Mnoge mlade devojke napisale da su da su se sa puta vratile traumatizovane i da ne znaju s kim bi trebalo da razgovaraju, preneo je on.

Organizator putovanja za bečki dnevnik rekao je da su mu poznate optužbe na račun obezbeđenja, te da je ta firma angažovana od kompanija iz Austrije i Hrvatske. Dodaju i da iznete tvrdnje nisu potvrđene i ukazuju da je istraga u toku.

Policija o navodnim silovanjima u Istri: Priveden je 19-godišnjak

Policijska uprava istarska je za Index potvrdila da istražuje navode o silovanjima tokom događaja za maturante na poluostrvu Lanterna kod Poreča, o kojima su počeli pisati austrijski mediji.

- Obaveštavamo vas da je policija od 20. juna do 10. jula 2021. godine primila dve prijave o krivičnim delima protiv polne slobode - navodi se u odgovoru PU istarske za Index.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. jula počinio krivično delo silovanje na štetu mlađe punoletne ženske osobe. I žrtva i počinilac su austrijski državljani na maturskom putovanju. Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 8. jula, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kažu iz istarske policije.

Drugi slučaj se i dalje istražuje.

- Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvek traje i policija preduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno krivičnog dela koje je prijavljeno - kažu.

Istarska policija napominje da radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava ne mogu iznositi nikakve druge detalje događaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    12. jul 2021 | 19:30

    To je najmanje sto im se moglo desiti u demokratskoj NDH.Zamislite kako bi Srpkinje prosle?

  • Dima

    12. jul 2021 | 18:42

    Idite im opet !

  • Paja

    12. jul 2021 | 17:52

    Silovanje? Pa devojke su htele da budu Cool, po neki džoint, malo ''belog'', malo ekstazija pa posle svih tih ''emotivnih dopinga'', pitanje je da li ima mesta za osnov sumnje za silovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA