≫ 

Nešić: Podići spomen kompleks srpskim žrtvama rata u Bratuncu

Prema njegovim rečima, svaka deseta žrtva rata desila se u jednoj od dve opštine - Bratuncu ili Srebrenici

  • 5
Nenad Nešić DNS Foto: DNS

Svakog jula, umesto da nas žrtve opominju da nikada ne smemo ponoviti okolnosti zbog kojih ih više nema, iznova pronalazimo način da njihovo mesto zauzme mržnja, kaže predsednik DNS-a Nenad Nešić.

On naglašava da mržnja razdire ovo društvo, ugrožava mir a oni koji je više ne mogu podneti odlaze u fabričke hale širom sveta.

- Mržnja ima svoje korene u istoriji, pre svega u odsustvu snage da zajednički uvidimo koliko je jednako teških suza poteklo obrazima svih nas. Svaka deseta žrtva rata desila se u jednoj od dve opštine - Bratuncu ili Srebrenici - navodi Nešić.

On predlaže da se u Bratuncu podigne spomen kompleks srpskim žrtvama rata u Podrinju.

- Da bi se sadašnje i buduće generacije Bošnjaka, Srba i Hrvata poštovale, moramo razumeti da su jedni pored drugih takođe ljudi, sa svojim bolom i svojom istorijom. Narod koji ne poštuje svoje žrtve, ne može poštovati ni žrtve drugih. Zato predlažem da se u Bratuncu podigne spomen kompleks srpskim žrtvama rata u Podrinju - navodi Nešić.

Da nas Bratunac i Potočari, kaže on, stalno opominju da ne smemo dopustiti da mržnja ikada više nadvlada i zlo zadesi ove prostore.

- Da ove dane nikada više ne prate teške reči nepoštovanja ili slike javnog linča Aleksandra Vučića prilikom posete Potočarima - smatra Nešić.

On dodaje da samo tako, u dva dana velikih tragedija za naše narode, u kojima ćemo mržnju zameniti sećanjem, vratićemo šansu generacijama koje dolaze da pruže ruke jedni drugima umesto da ih dignu od svega i odu odavde.

- Odgovornost ni za jedan zločin ne može i nije kolektivna. Кolektivne su samo žrtve. Imamo ih svi - zaključuje predsednik predsednik DNS-a u pisanoj izjavi medijima.

Video: Vatikan otvorio arhive: Konačno saznajemo istinu o saradnji Katoličke crkve i ustaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    13. jul 2021 | 16:38

    A sto u Bratuncu, u Srebrenici, ko u Dolini palih u Spaniji pa da zajedno palimo svijece, klanjamo i krsto.

  • Drina

    13. jul 2021 | 15:15

    Uradite sto god hocete nemoze vas oprati ni Dunav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA