≫ 

Uhapšen šef tajne službe BiH: Terete ga za falsifikovanje diplome i pranje novca

Dok je trajalo saslušanje, policija je pretresala njegovu kuću i utvrđivala njenu vrednost s obzirom na to da mu se na teret stavlja i pranje novca prilikom kupovine dve kuće u Sarajevu

  • 6
Osman Mehmedagić, direktor obaveštajne agencije BIH Printskrin: Youtube/RTRS vijesti

Šef Obaveštajno sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić uhapšen je danas u Sarajevu i odveden na ispitivanje u sklopu istrage koju protiv njega vodi državno tužilaštvo.

- Pripadnici MUP-a Sarajevske županije postupili su po zahtevu Tužilaštva BiH i lišili su slobode osobu inicijala O. M. - rekao je portparol policije Mirza Hadžiabdić potvrdivši hapšenje.

Odmah nakon toga oglasili su se iz državnog tužilaštva uz pojašnjenje da Mehmedagića terete za kaznena dela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, krivotvorenja isprave i pranja novca, prenosi Hina.

Dok je trajalo saslušanje, policija je pretresala njegovu kuću i utvrđivala njenu vrednost s obzirom na to da mu se na teret stavlja i pranje novca prilikom kupovine dve kuće u Sarajevu, preneli su sarajevski mediji.

Inače, Tužilaštvo BiH sprovodi istragu protiv Mehmedagića u aferi “Diploma” u kojoj se utvrđuje validnost njegove diplome stečene na Američkom univerzitetu u Tuzli, prenosi Avaz.

Zato je nedavno uhapšen i vlasnik tog univerziteta Denis Prcić i on je u pritvoru, a na teret mu se stavlja sumnja da je počinio krivično delo pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog dela.

Video: Snimak inspektora MUP-a osumnjičenog za odavanje istrage kavčanima i Belivuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    14. jul 2021 | 14:25

    Kad bi kod nas tužilaštvo bilo ovakvo , ali ništa od toga,kod nas jedan čovek odlučuje o svemu a toliko afera i kriminala na sve strane..

  • 🤡

    14. jul 2021 | 23:47

    Koje stetocine drzave i opet narod glasa za njih. Vise od pola njih u politici i oko nje imaju kupljene diplome. Da je Joza tu, vec davno bi oni tucali kamenje na Golom otoku.

  • nibrS

    14. jul 2021 | 18:22

    Koji cirkusanti od kadrova aljovog malog...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA