Alisa Mutap puštena iz pritvora: Ovo su mere koje je Sud BiH izrekao osumnjičenima u slučaju "Memić"

Oni se sumnjiče za prikrivanje dokaza u predmetu "Dženan Memić"

  • 1
Dženan Memić i Alisa Mutap Dženan Memić i Alisa Mutap Foto: Facebook

Sud BiH potvrdio je da je ukinut pritvor Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Alisi Ramić (devojačko Mutap), Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, koji se sumnjiče za prikrivanje dokaza u predmetu "Dženan Memić". Njima su određene mere zabrane.

- Odlučujući o predlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za produženje mere pritvora osumnjičenima u predmetu Zijad Mutap i dr., Sud Bosne i Hercegovine doneo je 15.7.2021. godine rešenje kojim je odbijen predlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičene Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Alisu Ramić, Josipa Barića i Muamera Ožegovića ukinut pritvor - potvrđeno je iz Suda BiH na upit Klixa.

Kako dodaju, njima su određene sledeće mere zabrane: zabrana napuštanja boravišta, zabrana sastajanja s određenim osobama i obavezno javljanje nadležnom državnom organu.

Optuženi u ovom predmetu se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške telesne povrede usled kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su bili od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić i Muamer Ožegović od prošlog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤡

    16. jul 2021 | 17:53

    Koji cirkus od sudstva, nece cerka izdat oca koji je umesan u ubistvo, da su krivi to dokazuje brisanje snimaka sa kamera i jos dosta toga, znalu se razlig, zasto su ga ubili, to je poenta, kao malog Davida isto. Sta su njih dva otkrili, znalu pa da ih ubiju. Koji divlji zapad uradise od onakve zemlje Yuge. Borite se za. istinu G. Memicu i Ariana cerka, idiote treba u zatvor na robiju, nece zemlje prosperirat dokle god vladaju ovi lopovi i ubice. Narod je uz vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA