≫ 

Raste broj novoobolelih u Crnoj Gori: Vlasti najavljuju strože mere

Crna Gora je sredinom aprila počela da ukida epidemiološke mere koje su potpuno liberalizovane početkom letnje turističke sezone

  • 1
Crna GORA BUDVA TURISTI, turizam, panorama grada, more, letovanje plaža odmor Foto: Tanjug/Newmediateam

Crnogorske zdravstvene vlasti predložiće uvođenje strožih mera nakon što je u utorak registrovano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u jednom danu u poslednja dva meseca.

Zemlja je zbog pada broja obolelih gotovo potpuno ukinula sve epidemiološke mere, osim što je za koncerte, noćne klubove i druga masovna okupljanja potrebno da se pokaže potvrda o vakcinaciji ili negativni PCR test, piše HINA.

Stroge mere za kafiće i restorane

Kako je najviše novoobolelih u turističkim mestima, zdravstvene vlasti zapretile su vlasnicima kafića i restorana da će da se kršenje epidemioloških mera strogo kažnjava novčano i zatvaranjem objekata na tri dana.

Ako jedan objekt više puta prekrši epidemiološke mere, zatvara se na 15 do 30 dana, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Crna Gora je sredinom aprila počela da ukida epidemiološke mere koje su potpuno liberalizovane početkom letnje turističke sezone. U zemlji trenutno boravi više od 100 hiljada turista, pokazuju vladini podaci.

Video: Srbija donirala Crnoj Gori vakcine Sputnjik Ve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA