≫ 

U Hrvatskoj uhapšen Pero Vincetić: Sumnjiči se zbog ratnih zločina nad Srbima na području Orašja

Za Vincetićem je bila raspisana i Interpolova poternica

  • 2
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dobilo je danas informaciju da je u Hrvatskoj uhapšen Pero Vincetić, kog državno pravosuđe traži zbog ratnog zločina na području Orašja.

- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine informisano je da je na području Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj uhapšen osumnjičeni Pero Vincetić zvani Konj, rođen 1968. godine (koristi se i identitetom Marko Vidović), koji se tereti za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, počinjena nad civilnim žrtavama na području Orašja 1992. i 1993. godine - kažu iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se dodaje da su u okviru regionalne saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina iz Tužilaštva BiH, u skladu s Protokolom o saradnji, kolegama u DORH-u ranije predati dokazi za pokretanjem krivičnog postupka protiv osumnjičenog koji je duže vreme bio nedostupan pravosuđu BiH i prema operativnim podacima, nalazio se na području Hrvatske, prenosi Klix.ba.

- Protiv Pere Vincetića, nekadašnjeg pripadnika HVO-a, u Tužilaštvu BiH podignuta je optužnica kojom se tereti za ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja na području opšine Orašje, kao i druge ratne zločine počinjenje nad žrtvama srpske nacionalnosti u tom gradu tokom 1992. i 1993. godine - navode iz Tužilaštva BiH.

Za Vincetićem je bila raspisana i Interpolova poternica.

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    21. jul 2021 | 18:34

    Trebalo im 26 godina da ga uhapse.Nasi vec istrulise u Hagu a ovaj je zivio svoj zivot.Bravo za pravdu tj nepravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA