≫ 

Na Krku ovog leta policajci iz Slovačke i Slovenije, ostali izostaju zbog pandemije

Na Kvarneru trenutno boravi 30.000 gostiju iz Slovenije i oko 7.000 iz Slovačke

  • 0
Grad se nalazi na samoj obali Kvarnerskog zaliva Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Na ostrvu Krk i crikveničkoj rivijeri ovog leta pomagaće policajci iz Slovačke i Slovenije, rečeno je na konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj policijskoj upravi.

Proteklih godina su u sklopu projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske učestvovali policijski službenici iz mnogo više zemalja, ali ove sezone su zbog pandemije kovida-19 ostali samo predstavnici ove dve države, navodi Tanjug.

Projekat je pokrenut 2006. otkad na hrvatsku obalu tokom turističke sezone dolaze policijski službenici iz država iz kojih dolazi najviše gostiju u Hrvatsku. Do sada je učestvovalo više od 20 zemalja i 839 policajaca, prenela je Hina.

Na područje Policijske uprave primorsko-goranske prvi strani policajci došli su 2007. iz Austrije. Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar istakao je da su sva dosadašnja iskustva u saradnji stranih policajaca s hrvatskim tokom sezone vrlo dobra. Time se doprinosi osećaju sigurnosti stranih gostiju i sigurnosti destinacije, rekao je on.

Dodao je da su u proteklim godinama policijski službenici delovali nenaoružani, ali su sada neki od njih s ličnim naoružanjem i s vlastitim vozilima.

Predstavnica Turističke zajednice Kvarnera Renata Vincek istakla je da se na ovaj način mnogo lakše predstavlja Kvarner i Hrvatska kao sigurna destinacija. Navela je da je na Kvarneru trenutno 30.000 gostiju iz Slovenije i oko 7.000 iz Slovačke.

Video: Pijani Englezi napali hrvatsko obezbeđenje, pa dobili ozbiljne batine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA