Tužilaštvo: Pucnjava na Markovom trgu u kojoj je ranjen policajac kvalifikovana kao terorizam

Prošlog oktobra je u Zagrebu, gde je sedište Vlade, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj je ranjen policijski službenik

  • 1
Pucnjava, Markov trg Zagreb, Danijel Bezuk napadač na zgradu Vlade Printskrin: mup.hr

Županijsko državno tužilaštvo je donelo rešenje o oružanom napadu na Markovom trgu prošle godine, u kojem je ranjen jedan policajac, kojim se konstatuje da je to bio terorizam, ali je krivična prijava zbog samoubistva napadača odbačena.

Prošlog oktobra, naime, na Markovom trgu u Zagrebu, gde je sedište Vlade, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj je ranjen policijski službenik.

Tužilaštvo je saopštilo da je donelo rešenje o odbacivanju kriviče prijave protiv hrvatskog državljanina (23) zbog krvičnog dela terorizma, preneli su hrvatski mediji, navodi Tanjug.

Tužilaštvo je sprovelo potrebnu istragu i izvelo dokazne radnje, a utvrđene su i sve relevantne okolnosti počinjenja tog krvičnog dela.

Navodi se da je na osnovu istražnih radnji proizlazi da nisu prikupljeni podaci iz kojih bi se moglo zaključiti da su iza madića stajala i neka druga lica kao pomagači ili podstrekači.

Video: UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ: Snimak pucnjave u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    22. jul 2021 | 22:40

    Kojeg Marka je to trg? Kraljevića? Pa nisu oni ni tako loši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA