Nije prva tragedija: Na isti dan pre 10 godina autobus Deva Toursa učestvovao u stravičnoj nesreći

Autobus firme "Deva Tours" je i pre 10 godina učestvovao u nesreći u kojoj je poginula cela porodica

  • 0
Slavonski Brod nesreća Foto: Tanjug/HINA

Čitav region potresla je tragedija koja se juče ujutru dogodila kod Slavonskog Broda kada je u prevrtanju autobusa deset osoba izgubilo život, a još 45 je povređeno.

Do nesreće je oko 6.20 časova, nakon što je vozač autobusa firme Deva Turs, po vlastitom priznanju, na trenutak zaspao za volanom.

Portal sinjali.com podsetio je na još jednu nesreću u kojoj je učestvovao autobus Deva Toursa. Nesreća se dogodila tačno 10 godina pre jučerašnje, 25. jula 2011. Autobus je, kako piše portal, skrenuo iz svoje trake i sudario se s automobilom u kojem se nalazilo pet članova jedne porodice. Svi su poginuli.

Žrtve nesreće bili su David Tači, njegova supruga Tone Tači, njihove dvije ćerke i ćerka Davidovog brata. Još dve osobe su u nesreći povređene, takođe članovi porodice Tači. Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Tačija, brata preminulog Davida, koji je potvrdio da je autobus koji je učestvovao u nesreći 2011. pripadao istoj kompaniji kao autobus koji je juče sleteo sa autoputa.

 

Podsetimo, autobus u kojem je juče stradalo deset osoba išao je iz Frankfurta za Prištinu.  Hrvatska policija je saopštila da je za osam poginulih osoba utvrđen identitet, dok se za dvoje poginulih nastavlja postupak utvrđivanja identiteta.

Policija je do sada utvrdila da se 52-godišnji državljanin Kosova, koji je upravljao autobusom kosovskih nacionalnih registarskih tablica, nije kretao sredinom obeležene saobraćajne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA