Preseo im odmor: Uplatili smeštaj u Hrvatskoj, pa shvatili da su žrtve prevare

Prevareni planiraju da protiv vlasnika apartmana pokrenu kolektivnu tužbu

  • 1
Izdavanje stanova na dan stalo je na nekoliko meseci

Foto: Pixabay

Prevaranti iz Hrvatske oštetili su najmanje 15 nemačkih porodica lažno im nudeći najam kuće za odmor u Istri. Na nemačkoj stranici objavili su oglas sa fotografijama, predstavili se kao vlasnici i nekretninu nudili po jako povoljnoj ceni.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj. Prevare su česte i na Makarskoj rivijeri, pišu Nezavisne.

Brojni turisti su prošle godine zbog pandemije korona virusa propustili letovanje pa su ove sa još većim nestrpljenjem iščekivali godišnji odmor i odlazak na more. Međutim, nekima od njih ovogodišnji odmor će ostaviti gorak ukus u ustima, jer su postali žrtve prevare.

- Zbog iznenadnog otkazivanja rezervacije tri dana pre zakazanog termina tražim smeštaj za četvoročlanu porodicu - napisala je jedna žena na društvenim mrežama.

Zatim su ispod objave usledila pitanja zašto je rezervacija otkazana, na šta je gospođa rekla da su žrtve prevare.

- Još u maju rezervisali smo smeštaj na Makarskoj rivijeri i platili akontaciju da bi nam sad, tri dana pred polazak, javili da otkazuju. Prvo su nam rekli da otkazuju zbog korone, a onda da je u pitanju dvostruka rezervacija. Na kraju je ispalo da je 7-8 porodica uplatilo akontaciju za isti apartman. Strašno. Trenuto mi je bitno da pronađem novi smeštaj jer u ponedeljak krećemo na put. Godišnji prolazi - rekla je uznemirena gospođa.

Uskoro su počeli da se javljaju i drugi koje je prevarila ista osoba. Javilo ih se bar desetak iz Hrvatske i BiH.

Kažu da slučaj prevare neće proći tek tako i da će podići kolektivnu tužbu.

apartmani, stanovi, kuća, novogradnja, izdavanje, smeštaj

Foto: Pixabay

- Mi smo još jedna prevarena porodica. Ako ne vrate novac, definitivno ide kolektivna tužba. Ali nije sve ni u novcu. Cele godine čekamo letovanje i na kraju deca ostanu razočarana i povređena. Sramota - kaže još jedna prevarena gospođa.

Najzanimljivija je priča dvojice braće koji su, svako za sebe, rezervisali isti apartman. U razgovoru, nakon što su jedan drugom pokazali fotografije, shvatili su da su uplatili avans za isti apartman i da je reč o prevari.

- Tražim apartman za dve osobe. Naime, našli smo ga, ali je na kraju ispalo da gospođa šalje fotografije tuđe terase predstavljajući je kao svoju. Sve smo već uplatili, a isto je ponudila i mom bratu. Tako smo slučajno shvatili da gospođa mulja. I sad smo u problemu jer nije moguće pronaći nešto u poslednjem momentu -  još je jedno gorko iskustvo.

Nažalost, ljudi mogu biti prevareni i kad rezervišu preko "Bukinga".

- Naišla sam na dvostruke profile na Bukingu, posle smo shvatili da je reč o prevari. Rezervisali smo, uplatili i sutradan nam žena javi da je već rezervisano. Kontaktirali smo Booking, odakle tvrde da nije do njih, već do vlasnika. Srećom, iz Bukinga su vratili celi iznos jer je bila skuplja opcija rezervacije, ako se u roku od 24 sata otkaže, vrati se novac, a kod jeftinije opcija nema mogućnost povraćaja npovca. Izabrala sam prvu kako bih mogla da dobijem novac natrag, kao da sam znala da će se nešto dogoditi - ispričala je još jedna prevarena žena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    28. jul 2021 | 22:40

    Ništa čudno od kroata, uvek bili otimači tudjeg i pogana nacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA