≫ 

Pacijenta nakačili na kiseonik, dva minuta kasnije bio u plamenu: Detalji tragedije kod Varaždina

Čistačicu je zatekao stravičan prizor

  • 1
Policija, Svetla, Rotacija

Foto: PIxabay.com

Muškarac (49) stradao je danas u bolnici u Novom Marofu, nakon što se zapalio aparat za kiseonik na koji je bio prikačen.

Policija je saopštila da je dojava o požaru na aparatu stigla u 12.29 sati, odmah nakon ručka. Tragedija se dogodila u Specijalnoj bolnici za hronične bolesti, a događaj su potvrdili i iz Opšte bolnice Varaždin.

U saopštenju, između ostalog, piše da je u „tragičnom događaju smrtno stradao pacijent na produženom lečenju u Službi za produženo lečenje i palijativnu nebu Novi Marof".

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, u požaru je izgoreo S. S. (49) iz Oštrica, mesta pokraj Novog Marofa.

- U jednom trenutku je došao u sobu i sestra ga je spojila na kiseonika, da ga bi dve minute kasnije, kad je ušla u sobu, čistačica zatekla već izgorenog - saznaje Jutarnji iz dobro upućenog izvora.

Policija tek treba da istraži šta se dogodilo, ali kako piše Jutarnji, pozivajući se na nezvanična saznanja, u sobi gde se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete i pretpostavlja se da je pacijent sam izazvao tragediju kada je zapalio šibicu.

Odmah nakon događaja, osoblje je ispraznilo prvi sprat bolnice, na kojem je došlo do požara.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izrazio je u petak saučešće porodici preminulog i zatražio hitnu reakciju direktora bolnice kako bi se rasvetlile okolnosti nesrećnog događaja.

- Po dobijanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili dalje korake. Nažalost, to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može da nadometi gubitak porodice u ovom teškom trenutku, biće učinjeno sve da se utvrde činjenice - izjavio je ministar Beroš.

Video: Apel Lanine mane iz bolnice u San Dijegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA