• 1

Helikopterska jedinica Srbije stigla u pomoć Srpskoj: Iznad Višegrada gori 10 hektara šume

Pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode

  • 1

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije uputili su se jutros oko 5.30 časova u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.

Pošto su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja, oni su sa dva helikoptera "bel" nosivosti vode od jedne tone i helikopterom „gazela“ koji je predviđen za izviđanje stigli na planinu Stolac i zajedno sa ostalim službama Republike Srpske trude se da stave požar pod kontrolu.

U akciji na veoma nepristupačnom terenu na planini Stolac učestvuje posada Helikopterske jedinice i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka i Bajine Bašte. Požar je zahvatio površinu od oko 10 hektara, a pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode.

Zahtev za upućivanje pomoći zasniva se na potpisanom Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske i Memorandumu o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima