Helikopterska jedinica Srbije stigla u pomoć Srpskoj: Iznad Višegrada gori 10 hektara šume

Pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode

  • 1

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije uputili su se jutros oko 5.30 časova u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.

Pošto su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja, oni su sa dva helikoptera "bel" nosivosti vode od jedne tone i helikopterom „gazela“ koji je predviđen za izviđanje stigli na planinu Stolac i zajedno sa ostalim službama Republike Srpske trude se da stave požar pod kontrolu.

U akciji na veoma nepristupačnom terenu na planini Stolac učestvuje posada Helikopterske jedinice i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka i Bajine Bašte. Požar je zahvatio površinu od oko 10 hektara, a pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode.

Zahtev za upućivanje pomoći zasniva se na potpisanom Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske i Memorandumu o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA