≫ 

Slovenac na Tviteru Hitlera nazvao herojem: Nemačka ambasada odmah reagovala

Objavu je na Tviteru njen autor Urban Purgar kasnije izbrisao, pojasnivši da se radilo o "provokaciji"

  • 8
Adolf Hitler

Adolf Hitler / Foto: Wikimedia/Unknown author

Skoro sve političke stranke u Sloveniji, a danas i nemačka ambasada, osudili su poruku "Hitler je heroj" koju je njen autor, navodno blizak vladajućim strukturama, objavio na Tviteru ovih dana, pa izbrisao rekavši da se radilo o "provokaciji" upućenoj ekstremnoj levici.

- Što se tiče izjave nedavno objavljene na društvenim mrežama u kojoj se veliča Adolf Hitler, želimo još jednom da naglasimo istorijsku dužnost Nemačke da čuva uspomenu na grozote nacističkog režima i da se seća njegovih žrtava - navela je ambasada Nemačke u Ljubljani, dodajući da je pohvalno što je ova objava odmah izazvala reakcije i oštre osude brojnih slovenačkih stranaka i građana.

Objavu je na Tviteru njen autor Urban Purgar kasnije izbrisao, pojasnivši da se radilo o "provokaciji" kojom je hteo da ukaže da slovenačka ekstremna levica slavi slovenačke čelnike iz vremena "totalitarnog komunizma", slaveći ih kao heroje i koristeći njihove simbole poput crvene zvezde, prenela je Hina.

Kako prenose slovenački mediji, autor je član grupe "Rumeni cirkusanti", koja je na demonstracijama protiv vlade i njenih protivepidemijskih mera ometala demonstrante i izazivala ih, nastojeći da prekine proteste, pa ih je od demonstranata silom odvajala specijalna policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    5. avgust 2021 | 08:01

    IKONA ZAPADNIH ,DEMOKRATA,!!!!!!!!!

  • Petar I.

    5. avgust 2021 | 06:28

    Za njih i hrvate on jeste heroj jer im je dao državu. A za ostatak sveta je najveći zločinac svih vremena.

  • nibrS

    5. avgust 2021 | 09:34

    Gospodo Nijemci, a zašto tako ne reagujete kada su hrvatijanci u pitanju ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA