• 1

Pronađena bomba u dvorištu kuće državnog sekretara MUP-a Crne Gore

O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj na licu mesta

  • 1
Bomba Crna Gora

Foto: MUP Crne Gore

Policija je večeras oko 20:45 časova obaveštena da je u dvorištu porodične kuće državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Rada Miloševića, u mestu Humci u Nikšiću, pronađena ručna bomba.

Policija preduzima neophodne mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za pronalazak ručne bombe u dvorištu kuće državnog sekretara MUP-a.

- Odmah po dobijenom obaveštenju na lice mesta izašli su policijski službenici Centra bezbednosti Nikšić i tom prilikom je utvrđeno da se neaktivirana ručna bomba nalazi u bašti porodične kuće Miloševića, nakon čega je obezbeđeno lice mesta - navodi se u saopštenju.

O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj na licu mesta.

- Službenici Odseka za neeksplodirana ubojna sredstva Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova izuzeli su pronađenu ručnu bombu sovetske proizvodnje i ona će biti predmet daljeg veštačenja - navodi se u saopštenju policije.

U saopštenju se dodaje da je policija u skladu sa standardnim operativnim procedurama, izuzela tragove sa lica mesta radi daljih veštačenja u Forenzički centar.

- U cilju utvrđivanja okolnosti pronalaska navedene ručne bombe policijski službenici su obavili razgovor sa licem koje je pronašlo ručnu bombu i tom prilikom rečenoje da je ona pronađena tokom obavljanja radova u bašti koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Miloševića - navedeno je.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima neophodne mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica u vezi navedenog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima