Tužilaštvo BiH traži pokretanje postupka protiv hrvatskih ratnih komandanata iz "Bljeska"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini da je reč o "nedokazanim delima"

  • 23
Hrvatska vojska, hrvatski vojnik Foto: Shutterstock

Hrvatsko Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je primilo međunarodne zamolnice tužilaštva Bosne i Hercegovine vezano za postupke protiv hrvatskih ratnih komandanata, a da će odluke o daljem postupanju doneti Državno pravobranilaštvo.

- Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je medunarodnu zamolnicu tužilaštva BiH vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog pravobranliaštva Hrvatske - kazao je državni sekretar ministarstva Josip Salapić za Dnevnik NoveTV.

Ta televizija navodi da je reč o zamolnici za preduzimanje krivičnog progona protiv više penzionisanih hrvatskih ratnih komandanata iz operacije "Bljesak", koji se terete za krivična dela ratnog zločina.

Salapić je dodao da će ministarstvo predmete ovih dana proslediti Državnom pravobranilaštvu koje će u nezavisnom istražnom postupku odluciti što će s njima, prenosi Hina.

Potom će, kako je najavio, javnost biti obaveštena o čemu se konkretno radi.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini da je reč o nedokazanim delima, kao i da će Hrvatska zaštititi svoje ratne komandante.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    7. avgust 2021 | 22:28

    Pa ja verujem da ce se ta nedela lako dokazati jer nece Bosanci da lazu, e sada to sa osudom ide malo teze jer njih stiti Vatikan i svi oni za koje su rasturali Jugoslaviju ali hajde da verujemo da ce pravda pobediti!

  • Hido

    7. avgust 2021 | 22:54

    Jednom ustaše,uvijek ustaše.

  • Antun pokatoliceni srbin

    8. avgust 2021 | 08:35

    Ustase ratovale uz pomoc nemackih oficira I aviona veliki junaci da vam njih nije bilo do sad bi se svi veri vratili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA