≫ 

Bukte požari u Nikšiću, jak vetar otežava gašenje: Nestalo pet osoba

Trenutno su aktivni požari na Granicama, Bršnu, Buavicama, Kučkom brdu, Planiniku, Trepči, Njegošu, Vraćenovićima, Pustom liscu, Sedlima

  • 3
Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

U rejonu između Golije i Banjana, gde je aktivno više požara, nestalo je pet osoba. Kako je TVCG saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja Nikšić, oni su isrpljeni i dezorijentisani. U toku je akcija pronalaženja i spašavanja na osnovu koordinata.

U Nikšiću, inače, divljaju požari, a trenutno su aktivni požari na Granicama, Bršnu, Buavicama, Kučkom brdu, Planiniku, Trepči, Njegošu, Vraćenovićima, Pustom liscu, Sedlima, piše RTCG.

- Vatrogasci - spasioci daju svoj maksimum. Imamo podršku avio-helihopterske jedinice. Otežano je gašenje zbog jakog vetra. Molimo građane da vode računa o korišćenju vatre na otvorenom i da sva sumnjiva ponašanja po pitanju požara prijave našoj jedinici ili Upravi policije - rekao je Slavko Tadić iz Službe zaštite i spašavanja Nikšić.

Gori i Malo brdo u Podgorici, vatra se približila kućama

Veliki požar koji je zahvatio Malo brdo u Podgorici širi se ka stambenim objektima i pojedine kuće su ugrožene, prenosi portal RTCG pozivajući se na informacije Službe zaštite i spasavanja.

Na društvenim mrežama su se pojavili video-snimci na kojima se vidi da je celo Malo brdo u dimu, a požar se približio kućama.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je rekao da je nepoznata osoba podmetnula požar na Malom brdu.

Vatrogasci su uspeli da obuzdaju veliki požar koji je zahvatio Malo brdo u Podgorici, nakon što su u jednom trenutku bili ugroženi stambeni objekti.

Iz Službe zaštite i spašavanja su za TVCG su rekli da vetar otežava gašenje požara.

Kako se može videti na snimcima čitalaca sajta crnogorskog javnog servisa, celo brdo bilo je u dimu, a požar se približio kućama.

Istakao je da je Služba zaštite na terenu i da očekuje efikasnu reakciju policije. Gašenje požara je u toku.

Zbog podmetanja požara na dve različite lokacije podgorička policija je u subotu uhapsila dve osobe.

Uhapšen je i mladić za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar u naselju Ćemenica u Nikšiću.

Video: Srpska Helikopterska jedinica pomaže u gašenju požara u Severnoj Makedoniji: Izbačeno 25 tona vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer

    8. avgust 2021 | 17:50

    Jes' da ove temperature mogu da izazovu požar i preko polomljenog parčeta stakla, ali ovo su očigledno ozbiljne sabotaže. Eto i u Nikšiću uhvatili onog klipana piromana, u Grčkoj je uhapšeno nekoliko, a pitanje je koliko njih su tek ostali neotkriveni. Nisam pristalica teoretičara zavera, ali znam da saberem dva i dva.

  • Marko Zemun

    8. avgust 2021 | 18:44

    Sto ne pisete o pozaru u Vinci i vazduhu u BGu???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA