Podgoričanka "obrstila" zelenu površinu: Krenula u krađu sa makazama za ruže i postala hit

Potez sredovečne gospođe razljutio je mnoge, a ima sugrađana koji su stali u njenu odbranu

  • 1
Pampas trava Foto: Pixabay

Jedna gospođa iz Podgorice postala je internet senzacija, nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem se vidi kako bez ikakve žurbe krade biljke sa javne površine.

Nepoznata dama je u krađu krenula opremljena makazama za ruže, a potom je, dok su kola kraj nje prolazila, mirno sekla stabiljke dekorativne svilene pampas trave.

Nakon što je posekla gotovo sve stabiljke, gospođa je otišla svojim putem, nesvesna da ju je neko sve vreme snimao.

Snimak je ubrzo osvanuo i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Podgorice, gde su upozorili građane da je ovakvo ponašanje kažnjivo i apelovali na sve da se savesno odnose prema javnim površinama.

- Gradsko Zelenilo je svakodnevno na terenu i vredno radi kako bi i u otežanim vremenskim uslovima očuvali zelene površine. Napominjemo da su ovakva dela kažnjiva i da počinioci vrlo brzo budu identifikovani - navodi se u objavi na Fejsbuk stranici.

Snimak je privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža. Jedni su u šaljivom tonu komentarisali da "Podgoričanke mnogo vole cveće".

Drugi su osuđivali ponašanje gospođe, ali bilo je i onih koji su stali u njenu odbranu.

"Neka gospođa posadi pa neka kida i nosi", ređali su se komentari.

Drugi su napali komunalce i optužili ih da ne rade svoj posao kako treba, te da je sreća što je gospođa došla da seče stabiljke.

- Komunalci zasade i ponekad puste vodu i tu se posao završava. Posle dve meseca, kad biljke počnu da cvetaju, niko se ne udostoji da očisti precvetale pupoljke, otkine prosušene grane i to uvene kroz mesec dana jer se biljka potroši na stvaranju semena. Tako da je ova gospođa pomogla da na ovoj biljci kroz sedam dana bude duplo više cvetova nego što je bilo - stoji u jednom od komentara.

Kako biste vi prokomentarisali potez ove gospođe? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA