Načelnik Borova prijavljen zbog fotografije na Fejsbuku na kojoj piše "Oluja, zločin koji još traje"

Baćanović je lokalnim medijima rekao da ne želi da daje izjave povodom ovog slučaja, a fotografija je uklonjena sa njegovog profila

  • 25
Vukkovar, Borovo, govor mržnje protiv Srba Printscreen Facebook/Općina Borovo Општина Борово

Policija je prijavila načelnika Borova Zorana Baćanovića zbog toga što je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio fotografiju sa obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja u Srbiji na kojoj je kolona ljudi koja drži transparent "Oluja - zločin koji još traje", prenela je zagrebačka N1 tv.

Iz policije danas je saopšteno da su na osnovu javno dostupnih objava, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske sproveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimeren sadržaj povodom obeležavanja godišnjice Oluje.

“Objavom takvog sadržaja sumnja se da je osumnjičeni 43- godišnjak ispunio elemente protivpravnih ponašanja...zbog čega je Policijska uprava vukovarsko-sremska nadležnom sudu protiv njega podnela optužni predlog”, navodi se u policijskom saopštenju.

Navodi se da će o svemu utvrđenom Policijska uprava vukovarsko-sremska podneće poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Baćanović je lokalnim medijima rekao da ne želi da daje izjave povodom ovog slučaja, a fotografija je uklonjena sa njegovog profila.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je postupak Baćanovića.

"To je za svaku osudu, neprihvatljivo, neprimereno i ne mogu uopšte da shvatim kako je tako nešto moguće staviti na Fejsbuk ako ste načelnik opštine u Republici Hrvatskoj", rekao je Plenković, preneo je Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    11. avgust 2021 | 17:24

    Svi imaju pravo na sve i u Srbiji i R. Srpskoj, a kada si srbin u fedrraciji, hrvatskoj, e tad moras da poštujes tu državu i oduzeta je svaka sloboda, al bukvalno. Svi politicari hrvatske i narod napali su na tig srbina! Neće dobro proci nažalost, nema ga ko zaštititi! Oni prave čistu katolicku državu! U Srbiji smije svako svašta reci,madjari, muslimani,albanci, hrvati. Onaj albanac, načelnik iz Preševa kaže da ne živi u Srbiji, da mu je Rama presednik itd. Muslimani u Pazaru rade sta hoce , kazu isto ne zive u Srbiji. U BiH na svim državnim manifestacijama, utakmicama vijori se mislimanska rata zastava, a kad bi mi podigli trobojku na nekoj utakmici bio bi skandal, a i taj bi bio pretučen. E moji srbi, dok ne pođemo istom mjerom vraćati, nema nam mira. Dosta vise ujedinjavanje regiona i pomirenja. Ujedinimo se mi napokon sami sa sobom. Samo Vučić priča o miru, saradnji, a drugi samo gledaju kako da otmu srpsko! Bakir hoce Republiku Srpsku, onaj iz Preševa hoce taj dio, Ugljanin hoće Rašku, a hrvati su već uradili al hoce i ono malo srba da protjeraju.

  • Nelka

    11. avgust 2021 | 16:39

    Treba uzvratiti i gore hrvatima u Republici Srpskoj i Vojvodini!

  • hogar

    11. avgust 2021 | 17:07

    evo. ko je primljen u EU zahvaljujuci Nemcima.. ustase.... cinili su genocid protiv Srba u svakom ratu i sad hoce na silu da sprece svaki vid omalovazavanja njihovih genocidnih akcija.... uzvratiti hrvatima u Srbiji zestoko... m

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA