Ukinuto isključenje kadetkinje iz Zagreba koja je snimala kako njene kolege igraju Užičko kolo

Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo da bude na snazi vreme odmora odnosno povečerje za polaznike škole

  • 6
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Načelnica Policijske akademije ''Josip Jović'' u Zagrebu poništila je pedagošku meru kojom je kadetkinja koja je snimala svoje kolege kako plešu užičko kolo bila isključena iz te ustanove

Zbog snimka kadeta koji igraju užičko kolo, devetnaestogodišnja devojka je sredininom jula izbačena iz Policijske škole ''Josip Jović'', a protiv službenika koji su bili dužni da ih nadgledaju trebalo je da bude pokrenut disciplinski postupak, javlja RTL.

Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo da bude na snazi vreme odmora za polaznike škole, preneo je ranije Index.hr

Zbog činjenice da su polaznici završili desetonedeljnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto do 22 sata, navedeno je tada iz Akademije u obrazloženju odluke o isključenje mlade kadetkinje.

Međutim, načelnica Akademije poništila je pedagošku meru kojom je devojka bila isključena iz škole, prenosi Index.hr.

Kako se navodi u saopštenju Policijske akademije, mera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka, koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

Mlada kadetkinja je, nakon što je isključenja sa akademije, podnela žalbu u kojoj je, između ostalog, istakla da nije znala da je reč o užičkom kolu i da nije imala nameru da povredi ičiji ugled ili čast, prenosi Index.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    12. avgust 2021 | 22:52

    Šta drugo od nacističke tvorevine,sledeće je spaljivanje literature pa kristalna noć.

  • PANE

    12. avgust 2021 | 23:25

    Bolest je bilest za neke i nema im leka.

  • 500 god

    12. avgust 2021 | 23:15

    Svakom svoje,zato je kod Srba "Zena od sultana"hit..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA