≫ 

Bezazlena vožnja bicikla Ivici (35) je bila poslednja: Devojka mu uzalud slala poruke

Nesnosne vrućine koje u poslednje vreme vladaju širom zemlje, za nesrećnog Ivicu bile su, čini se, kobne

  • 0
Bicikl Ivica Komljenović smrt Foto: Facebook/Ivica Komljenović

Od subote ujutru gubi mu se svaki trag. Ako ikoga vidite na biciklu, javite nam. Odgovoran je i pedantan. Nešto se sigurno dogodilo. Ne bi nestao samo tako... - deo je jednog od nekolicine apela za pomoć koji su preplavili društvene mreže nakon što se 35-godišnji inženjer građevine Ivica Komljenović iz bjelovarskog kraja zaputio u biciklističku avanturu na zagrebačko Sljeme.

Međutim, tokom subote, u jednom trenutku, stvari su pošle po zlu. Rastao se s prijateljem s kojim je vozio bicikl neko vreme, a nesnosne vrućine koje proteklih dana vladaju širom zemlje, za nesrećnog Ivicu bile su, čini se kobne.

Policijski uviđaj

Njegovo beživotno telo pronađeno je u ponedeljak jedan sat posle ponoći u rupi dubokoj pet metara, između 21. i 22. proširenja puta u Sljemenskoj ulici, a nakon detaljnije istrage, uz pomoć vatrogasaca, koji su medicinske radnike iz Hitne pomoći spustili pomoću merdevina u kotlinu da konstatuju smrt, utvrđeno je da nema elemenata koji ukazuju na ubistvo.

Otklonjena je mogućnost da je nesrećnog mladića udario auto, ali ostala je otvorena opcija da mu se na putu našla neka životinja koju je pokušao da prilikom spusta zaobiđe, pa je sleteo s ulice i od zadobijenih povreda preminuo. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije, a pretpostavlja se da mu je najverovatnije otkazalo srce.

Zbog njegovog nestanka, nakon što mu se 24 sata gubio svaki trag, policiju je alarmirala njegova devojka. Da nije bilo nje, ko zna kada bi pronašli Ivičino telo.

Potresena devojka

- Moj Ivek... kakva tragedija. Javio mi se u subotu oko 9 sati da ide da se vozi. Bio je u odličnoj formi, odgovoran i vrlo savestan. Iza njega su sati i sati vožnje bicikla. Zašto su se on i prijatelj razdvojili tokom vožnje, ne znam. Obično je jedan vozio brže a drugi sporije, a kad voze, ne staju. Nije planirao da prenoći u Zagrebu jer ga kod kuće čekaju životinje, a ne bi ih ostavio bez hrane i bez vode. I zato sam napravila paniku - ispričala je za Jutarnji, vidno potresena devojka preminulog Ivice Komljenovića, koja mu je uzaludno u subotu i nedelju slala poruke. One mu nikada nisu bile isporučene.

Njegovi prijatelji ne pronalaze reči kojima bi opisali Ivičinu dobrotu, poštenje, karakter.

- Bio je predivna osoba. Desna ruka svakom kome je bilo potrebno. Ne znam kako će Ivekovu smrt prebroditi njegova 80-godišnja majka. Bio joj je sve na svetu - napominje prijatelj pokojnog bicikliste, od koga će se porodica i prijatelji oprostiti u utorak na bjelovarskom groblju.

- Trenutne vremenske prilike prelaze u ekstreme, pa svako bavljenje sportom, uključujući i rekreativno, može biti vrlo opasno. Čak i oni koji su u dobroj formi teško podnose dodatne napore koje donose velike vrućine. Napori se višestruko pojačavaju i vožnjom bicikla, a pogotovo trčanjem. Krvni sudovi se na vrućini šire, čime se smanjuje pritisak, što dovodi do brze dehidratacije - objašnjava opasnosti od visokih temperatura prof. dr Ivan Gornik, načelnik Hitne pomoći KBC Zagreb.

Dodaje da je vožnja bicikla uzbrdo po vrućini veliki napor, a biciklista se jako znoji jer nema vetra da ga rashladi.

- S druge strane, kad se vozi nizbrdo vetar osuši telo od znoja, pa je vozač nesvestan dehidratacije. Iz tih razloga nekom može da pozli, a ako u blizini nema nikog da mu pomogne, može biti kobno - zaključuje doktor Gornik.

Video: Kakav manijak! Pokušao da iz vozila u pokretu lupi šamar bicikilisti koji je vozio i dete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA