Vatrogasci doživeli šok u Hrvatskoj: 5 dana gasili požare, a onda im nisu dali da naruče picu

Slavonski vatrogasci došli su na ispomoć u Dalmaciju. Konobar im je prvo rekao da ne mogu da naruče picu, ako ne planiraju ništa da piju, a kad su tražili povraćaj novca, u trogirskoj piceriji nastao je novi problem

  • 5
Vatrogasci pica Foto-ilustracija: Nikola Tomić, Unsplash

Nekoliko vatrogasaca iz Hrvatske, koji su poslednjih dana hrabro i beskompromisno stali nasuprot vatrene stihije koja je gutala šume i nisko rastinje na području Mosora i nedaleko od Peruće, doživeli su pravu neprijatnost u jednom ugostiteljskom objektu u Trogiru.

Trojica vatrogasaca iz Slavonije u ponedeljak uveče ušli su u jednu piceriju, gde su, kako kaže jedan od njih, bili svedoci još jednom „dnu dna hrvatskog turizma.”

- Malo je reći da smo se osećali poniženo i jadno nakon onoga što smo doživeli u ponedeljak oko 22 sata kada smo došli u tu piceriju, s namerom da se nakon pet uzastopnih napornih dana na požarištima na Mosoru i u selu Bitelići, nedaleko od brane Peruća, malo opustimo - priča vatrogasac iz Slavonije koji je s još sedmoricom svojih kolega iz Slavonije, kao i dvojicom iz Hrvatske već dve nedelje u Divuljama gde su stigli kao ispomoć na gašenju požara, svojim kolegama iz Dalmacije.

On kaže da je sa dvojicom kolega izašao u grad da prošeta, a nakon nekog vremena su ogladneli pa su seli za sto u toj piceriji, s namerom da nešto pojedu.

- Naručili smo dve skuplje pice po ceni od 72 kune. Druga dvojica kolega su, naime, nešto ranije pojeli po kebab, pa su sada hteli da podele jednu picu. Konobar je primio narudžbinu, a kada nas je pitao šta ćemo za piće, rekli smo da nećemo ništa, jer imamo kod sebe vode, a drugo ništa ne smemo, jer smo na dužnosti. Na to nam je rekao da onda picu možemo da dobijemo samo za poneti, jer za stolom ne može da se jede, ako se ne naruči i piće - priča vatrogasac.

Iako im je to zasmetalo, nisu pravili problem, već su konobaru rekli da im samo donese hranu.

- On nam je odgovorio i da mora odmah da naplati, pa smo i na to pristali. Međutim, ubrzo opet dolazi do nas i govori nam ne možemo da čekamo sedeći za stolom. Iako je u lokalu bilo još 4-5 praznih stolova, rekao je da moramo da pređemo u neki ćošak za šank - priča slavonski vatrogasac, kome je tada, kaže, prekipelo.

- Nisam to više hteo da trpim. Puk'o mi je film i rekao sam mu da nam vrati novac, jer da nećemo ovo da trpimo, na šta je on odgovorio kako samo sprovodi politiku kuće. Odgovorio sam mu da me to apsolutno ne zanima, a onda je bio problem to što ne može da nam vrati novac, jer je račun plaćen karticom. Tu je sada već počela malo glasnija rasprava, koju je gledalo 30-ak gostiju. Tada sam im rekao i da mi je stvarno muka od ovakvog ponašanja i odnosa prema gostima, jer smo bili u civilnoj odeći, a onda sam još dodao i da smo vatrogasci te da smo pet dana uzastopno bili na požarištima gaseći vatru. Onda se pojavio neko ko je valjda poslovođa, pa je ponudio da nas počasti picom, što smo odbili, pa su nam na kraju vratili novac, a mi smo se pokupili i otišli s namerom da se u tu piceriju više nikada ne vratimo - rekao je razočarani vatrogasac iz Slavonije, za Jutarnji i dodao da ga je posebno razočarao takav odnos prema gostima pogotovo s obzirom na probleme s kojima se hrvatski turizam nosi u toku pandemije.

- Već godinama sa porodicom letujem isključivo na Jadranu i to baš na trogirskom području i jako dobro znam kako je bilo prošle godine kada smo mi, domaći turisti, koliko-toliko spasavali sezonu. Užasno mi je sada, kada je more puno stranaca, da doživim da se neko ovako odnosi prema gostima, bez obzira na to jesu li strani ili domaći. Vidim da su naši turistički radnici vrlo brzo zaboravili kako im je bilo prošle godine kada su molili Boga da im bilo ko uđe u lokal. Baš smo svi razočarani - poručio je sagovornik.

Video: Htela da preskoči ogradu pa ostala da visi na njoj, a za sve je kriv šorc:Klasična greška u koracima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA