Policija se oglasila nakon samoubistva dvoje mladih na mostu na Tari: Ništa ne ukazuje na sektu

Iz policije su naveli da, za sada, ništa ne ukazuje na delovanje sekte

  • 4
Crna gora, Crnogorska policija Foto: Profimedia/Savo PRELEVIC / AFP

Čitav region potresla je tragična smrt dvoje mladih, koji su u razmaku od tri nedelje izvršili samoubistvo skokom sa mosta na Tari.

Dvadesetogodišnja M. G, 27. jula, oko 20 časova uveče, skočila je sa mostana Tari u sigurnu smrt. Dan kasnije, njeno telo pronađeno je na obali reke Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Mihaila. Samo dvadeset dana kasnije, trinaestogodišnji V. K, naočigled brojnih turista koji su svakog dana na ovom mostu, preskočio je ogradu i skočio u provaliju sa visine od oko 180 metara.

Da situacija bude još bizarnija, ova dva slučaja su, po svemu sudeći na neki način povezana jer su i devojka i tinejdžer na svojim profilima na društvenim mrežama ostavili istu poruku.

Poruka koja se nalazi na oba profila glasi: "Safe Place" (Sigurno mesto) i ispod nje se nalazi identičan broj srca u duginim bojama i istom rasporedu. Da situacija bude još bizarnija i M. G. i V. T. su pratili isti broj ljudi, a i njih je pratio identičan broj ljudi - 538.

Nakon ovih tragičnih događaja, policija u Crnoj Gori intenzivno sprovodi istragu, a između ostalog proverava se i da li je u ove tragične događaje uključena neka sekta. Međutim, kako navode, za sada nema indicija za tako nešto.

- Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju delovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provere i u tom smeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obaveštena - navode iz policije.

Kako navode, s obzirom na starost žrtava postupaju sa posebnom pažnjom i senzibilitetom.

- Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži - istakli su u saopštenju.

Iz policije su još jednom apelovali na građane da posvete pažnju deci i mladima.

- Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove dece i da sve neobične i neprimerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primete prijave najbližoj policijskoj stanici - dodaju u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • exer

    18. avgust 2021 | 16:07

    kakve crne sekte.o sektama jedino mozes procitat u komentarima kad se neko sranje desi onda pojedinci pisu "cuvajte se sekta""sekte vladaju"

  • Satanista

    18. avgust 2021 | 16:53

    Valjda imaju pravo i de se sami ubijaju,neće valjda policija ili drugi da im zabrani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA