≫ 

Braća se igrala s puškom, jedan je stradao. Baba i deda zatekli jezivu scenu kod Rogatice

Puška je tokom uviđaja pronađena i poslata na veštačenje, kao i nekolicina metaka

  • 3
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pokrenulo je detaljnu istragu o tragediji koja je pogodila selo Begzadiće kod Rogatice gde je 12-godišnji dečak stradao nakon što je pogođen hicem iz puške.

Kako saznaju "Novosti", dečak je sa svojim 10-godišnjim bratom bio u poseti kod babe i dede u Begzadićima. Kobnog dana njih dvojica su navodno ostala sama u kući, jer su roditelji njihove majke otišli u šumu da skupljaju bobice.

Oko 11.30 sa njihovog imanja je odjeknuo pucanj. Jedan od dečaka je bio van sebe, a komšije su pozvale dedu i babu da se vrate. Po ulasku u kuću zatekli su stravičan prizor. Jedan od unuka je ležao okrvavljene glave, bez znakova života.

Izvor blizak istrazi kaže da je uviđaj pokazao da je dečak pogođen hicem u glavu iz vojne puške M48. Puška je tokom uviđaja pronađena i poslata na veštačenje, kao i nekolicina metaka. Međutim, okolnosti pod kojima je došlo do ispaljenja nisu poznate. Pretpostavlja se da su dečaci pronašli pušku i da je tokom igre jednog od njih došlo do tragedije. Međutim, kako je došlo do ispaljenja hica zasada nije poznato i to je predmet dalje istrage.

- Dežurni tužilac i pripadnici PU Istočno Sarajevo preduzimaju sve zakonom propisane mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je 12-godišnjak smrtno stradao - rekao je portparol OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

On kaže da je, nakon završenog uviđaja, naložena obdukcija tela stradalog deteta koja će biti izvršena u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu RS u Bijeljini.

- U cilju zaštite interesa prava na privatnost maloletnih lica tužilaštvo će tek nakon prikupljanja svih obaveštenja informisati javnost u obimu u kojem se ne narušavaju prava i interes maloletnih lica - rekao je Kramer.

U PU Istočno Sarajevo su potvrdili da je izvršen uviđaj, navodeći da je za sve detalje nadležno OJT Istočno Sarajevo.

Kako saznaju Novosti, istražuje se i čija je puška, budući da se radi o vojnom oružju čije je držanje građanima zabranjeno.

Video: Klinci stavili maske na lice, uzeli puške u ruke i krenuli da pucaju po tržnom centru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. avgust 2021 | 22:11

    Nazalost danasnja deca odrastaju i nasilju ,nepostojećih drustvenih normi,njihove igre odnosno video igre su pune nasilja,ubijanja ,i pucanje iz vatrenog oruzja dok su deca nekad zivela u nekim drugim vrednostima,gde su pravili trokolice,pravili flipere od stipaljki ,i klikera,igrali klikere,na lastisu matematiku,itd.i na taj nacin izrazavali i razvijali svoju kreativnost...tako i odgovornosti su podeljene u dva vremena juce i danas,znalo se sta se sme a sta nesme a danas se sve sme,zao mi je dece i samog dogadjaja ,jednostavno nekad u zivotu nesto jace i preteze,,van svih ogranicenja

  • Relja

    18. avgust 2021 | 23:04

    Nisu deca nego roditelji krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA