Snažno nevreme zahvatilo Istru: Snimljene tri pijavice, 6.500 munja zabeleženo za dva sata

Snažno nevreme zahvatilo je delove Istre, gde je u samo dva sata zabeleženo gotovo 6.500 udara munja, a zabeležene su i tri pijavice

  • 1
Dubrovnik, pijavica Ilustracija Printscreen/Tanjug

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske izdali su za ponedeljak narandžasto upozorenje zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu, gde se očekuje jaka i mestimično vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova.

Snažno nevreme zahvatilo je i delove Istre, gde je u samo dva sata zabeleženo gotovo 6.500 udara munja, a zabeležene su i tri pijavice.

- Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vetra u kombinaciji s lokalno visokim talasima - naveli su iz Zavoda u upozorenju.

Posebnu preporuku izdali su za pomorce, ističući da upravljanje plovilom u uslovima jake bure zahteva veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila.

U DHMZ-su naveli i da postoji mogućnost da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa su putnicima savetovali da prate informacije o saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA