Masovna imunizacija dece u Republici Srpskoj: Vakcinisan dečak (15)

– Svi roditelji koji to žele, mogu da dovedu svoju decu stariju od 12 godina na vakcinaciju protiv kovida - saopštili su iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

  • 15
Vakcina, vakcinacija, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Danas je u Republici Srpskoj protiv virusa korona vakcinisano prvo dete starije od 12 godina u regionalnom centru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Zvorniku.Vakcinisan je dečak od 15 godina.

– Svi roditelji koji to žele, mogu da dovedu svoju decu stariju od 12 godina na vakcinaciju protiv kovida. Vakcinaciju mogu obaviti u pripadajućim domovima zdravlja, odnosno vakcinalnim centrima/punktovima ili u regionalnim centrima Instituta – saopštili su iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Vakcina protiv kovida proizvođača “Fajzer/Biontek” odobrena je za upotrebu kod dece starije od 12 godina.

– Pre vakcinacije je neophodno da nadležni doktor utvrdi da ne postoje kontraindikacije, niti privremene niti trajne. Zahtev za vakcinaciju za maloletnu decu potpisuje roditelj/staratelj. U našem regionalnom centru u Zvorniku, danas je vakcinisan petnaestogodišnjak, među prvima ovog uzrasta sa regije koju pokriva naš centar u Zvorniku – saopšteno je iz Instituta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas

    23. avgust 2021 | 19:28

    Ne lazite narod...

  • Ratar

    23. avgust 2021 | 18:49

    Da li ste primetili oko sebe da su antivaxeri ljudi bez obrazovanja iki sa jako niskim IQ? Ovako su razapeli i coveka koji je prvi stvorio vakcinu protiv gripa.

  • Boban

    23. avgust 2021 | 21:00

    Oprosti se sine od potomstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA