≫ 

Stravičan požar na Jadranu: Gore gliseri u Medulinu, dete skočilo da se spase

Na terenu su vatrogasne ekipe i policija

  • 2

Danas oko 14:30 sati u medulinskoj luci buknuo je požar, koji je zahvatio više plovila i sam mol za koji su plovila bila privezana, javlja Glas Istre. Požar je lokalizovan oko 14:55, ali će gašenje potrajati još neko vreme.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, požar je buknuo na jednom od glisera, a vatrena stihija uskoro je zahvatila i ostala plovila. Vatra se jako brzo širi.

Na terenu su vatrogasne ekipe i policija. Jedan zapaljeni brod vetar nekontrolirano nosi prema ostalim plovilima, dok su požari na ostalim brodićima pod kontrolom. Do sada je uništeno pet plovila, a jedan je ozbiljno oštećen.

Vlasnik jednog broda bio je sa ženom i detetom na gliseru. Taman su izlazili iz luke kada je buknuo požar. Čovek je pokušao sa aparatom da ugasi stihiju, ali su na kraju svi morali da iskoče sa broda, ispričala je jedna čitateljka iz Medulina za 24sata.hr.

Vlasnici ostalih plovila pomeraju svoje brodiće, a veliki problem, kako saznaje Index je i nepostojanje hidranta na molu pa je gašenje požara na taj način onemogućeno.

Video: Oni koji su ušli u pakao za to ne dobijaju ni dinara: Vatrogasci dobrovoljci u požaru kod Trogira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA