≫ 

Sudija, koji je pustio Krstoviće da se brane sa slobode, priznao da su u kumovskim odnosima

Sudija Ivanović je gostujući na RTCG objasnio da je u kumovskim odnosima sa bratom uhapšenog Krstovića

  • 20
Budo i Marina Krstović Kokain Hapšenje Crna Gora

Foto: dan.co.me/Žana Bojanić

Više tužilaštvo u Crnoj Gori najavilo je žalbu na odluku istražnog sudije koji je pustio na slobodu Budimira i Marinu Krstović nakon zaplene 1.400 kilograma kokaina. Sudija Radomir Ivanović potvrdio da je u kumovskim odnosima sa uhapšenim, ali tvrdi da je nepristrasno postupio kada im nije odredio pritvor.

On je, međutim, izbegao da direktno odgovori na pitanje - da li je zbog kumovskih veza sa Krstovićima morao da se izuzme iz slučaja.

Portparolka Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, viša državna tužiteljka Lepa Medenica rekla je juče "Vijestima" da će se žaliti na odluku istražnog sudije kada je dobiju napismeno.

Ivanović je pre dve noći odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da odredi pritvor do 30 dana Krstovićima, uhapšenima nakon istorijske zaplene kokaina u Crnoj Gori. Njih dvoje pred sudijom Ivanovićem tvrdili su da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru. Sudija im je nakon saslušanja izrekao mere nadzora koje podrazumevaju zabranu napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Ivanović: Brat uhapšenog mi je krstio sina, ali nisam bio pristrasan

 

Sudija Ivanović je gostujući na RTCG objasnio da je u kumovskim odnosima sa bratom uhapšenog Krstovića.

- To je brat Budimira Krstovića. Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim. On je bio svedok na krštenju mog sina pre nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopšte nisam pristrasno postupao - rekao je sudija.

On je istakao i svoju ulogu u aktivnostima koje su prethodile zapleni kokaina, rekavši da je naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija.

- A i pre toga sam bio vezan za neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina od tonu i 400 kilograma. Smatram da se mera pritvora određuje izuzetno, ali sam umesto pritvora odredio mere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mesto boravišta... I da se redovno javljaju Upravi policije. To je za mene adekvatna mera obezbeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih - rekao je Ivanović.

Podsećamo, crnogorska policija sprovela je opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima. Akcija je izvedena uz veliku saradnju Uprave prihoda i carina Crne Gore i Višeg tužilaštva.

Droga visoke čistoće bila je u 1.400 pakovanja. Na pakovanjima kokaina je, izgleda pisalo KOVID. Droga je najverovatnije stigla u Crnu Goru u jednom kontejneru iz broda koji je uplovio u Luku Bar.

Nezvanično, kompletan tovar droge je pronađen u Zeti. Istražno operativne radnje su još u toku, kao i opsežna akcija prikupljanja podataka.

Policija traga za još osumnjičenih. Iz policije su kazali da je akcija naziva "187" izvršena u saradnji sa Upravom prihoda i carina i Višim državnim tužilaštvom.

Video: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA