≫ 

Nikšić planira da Đokovića proglasi počasnim građaninom: "Dostojan je divljenja i uzor generacijama"

Kovačević je istakao da je Novak Ðoković, jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, pored vrhunskih sportskih rezultata, osvojenih 20 titula na grend slem turnirima, prepoznat kao veliki humanista i filantrop

  • 0
Novak Đoković, Kei Nišikori, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Na predlog gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, odbornici lokalnog parlamenta će na sednici 10. septembra razmatrati da najbolji teniser sveta, Novak Ðoković, bude proglašen počasnim građaninom tog grada.

Kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, Kovačević je prisustvovao sednici Komisije za dodelu javnog priznanja-počasni građanin, na kojoj je obrazložio svoj predlog da se Novaku Ðokoviću dodeli ovo značajno priznanje Nikšića, što je i prihvaćeno.

Kovačević je istakao da je Novak Ðoković, jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, pored vrhunskih sportskih rezultata, osvojenih 20 titula na grend slem turnirima, prepoznat kao veliki humanista i filantrop.

- Ne zaboravljajući svoje porodične korene koji ga vežu za Nikšić i Crnu Goru, Ðoković je bio jedan od najvećih donatora za izgradnju hrama Svetog Arhangela Mihaila u Jasenovom Polju, jedan je od ktitora pravoslavnog hrama Svetog Atinogena na Vučjem dolu, a u jeku pandemije izazvane virusom kovid-19 učestvovao je u akciji doniranja respiratora Crnoj Gori - saopšteno je.

Kovačević je istakao da je svojim likom i delom Ðoković dostojan divljenja i uzor za sve generacije širom sveta, a dođelom priznanja- počasni građanin, Opština Nikšić želi da mu oda zahvalnost i veliko poštovanje, saopšteno je iz nikšićke opštine.

Ðoković je 2015.godine dobio Nagradu oslobođenja Nikšića 18. septembar, a za nagradu ga je predložio Teniski klub "Nikšić".

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA