≫ 

Mučili ga kleštima i šokerom, pa bacili u Savu: Za ubistvo mladića u Brčkom ukupno dobili 118 godina

Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović, ranije su optuženi za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića, čije je telo nakon intenzivne potrage pronađeno u reci

  • 3
Edin Zejćirović Brčko

Printskrin: Youtube/O KANAL

Pred Osnovnim sudom u Brčkom danas je okončan prvostepeni postupak u kojem su, shodno presudi, otmičari i ubice Edina Zejćirovića iz Čelića osuđeni na jedinstvene kazne zatvora u rasponu od 20 do 36 godina.

Ovo su, kako je navedeno, najveće kazne koje je u svojoj istoriji izrekao brčanski pravosudni sistem, prenosi Klix.ba.

Optuženi su ukupno dobili 118 godina zatvora.

Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović, ranije su optuženi za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića, čije je telo nakon intenzivne potrage pronađeno u reci.

Skoro godinu i tri meseca, nakon početka sudskog postupka, danas je pred Osnovnim sudom u Brčkom izrečena prvostepena presuda, na osnovu koje su spomenuta četiri muškarca proglašeni krivim.

Shodno presudi, Suan Halilović za otmicu je osuđen na tri godine zatvora, a za ubistvo 35 godina te mu je izrečena jedinstvena kazna od 36 godina koliko bi trebao da provede u zatvoru.

Nihad Hukić krivim je proglašen za otmicu te su mu nametnute tri godine zatvora, dok je za ubistvo osuđen na 30, ali će shodno presudi jedinstveno u zatvoru provesti 32 godine.

Suadu Djedoviću za otmicu je presuđeno tri godine zatvora, dok je za ubistvo dobio 28 i on će na kraju provesti 30 godina iza zatvorskih rešetaka.

Najmanja kazna izrečena je Samidu Šabanović koji kriv za otmicu te mu je izrečeno tri godine zatvora, ali i za ubistvo gde je dobio kaznu od 18 godina, a na kraju će u zatvoru provesti 20 godina. Ovakva presuda mu je izrečena shodno činjenici da u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao navršenih 21 godinu života.

- Svi osuđeni su proglašeni krivim za krivična dela ubistvo i otmica, a shodno činjenici da je ovo prvostepena presuda, stranke imaju pravo izjavljivanja žalbe. Nakon izricanja presude sud je osuđenima produžio pritvor koji može trajati maksimalno devet meseci - izjavio je nakon izricanja presude portparol Osnovnog suda u Brčkom Bojan Đulović.

Optužnicu protiv osuđenih Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je 8. maja 2020. godine, optuživši ih da su 17. novembra 2019. godine, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića.

Kako je navedeno u optužnici, njega je Djedović najpre telefonom pozvao u ugostiteljski objekat Stela, gde su ga namamili u vozilo Halilovića, a potom ga vozeći po gradu udarali tražeći da prvooptuženom vrati dug od oko 2.000 KM (1.000 evra).

- Zaustavivši se na obali reke Save kod naselja Vučilovac, oštećenog su izvukli iz vozila na nasip i zajedno nogama i pesnicama udarali po telu i glavi, usled čega se skotrljao sa nasipa. Šutirajući ga, gazeći i sve to naizmenično snimajući telefonskim aparatom oštećenog su nastavili udarati da bi ga drugooptuženi šutirajući u glavu bacio u Savu. Pošto ga je Djedović izvukao iz vode, žrtvu su nastavili mučiti - Hukić udarcima elektrošokerom u glavu, Halilović pritiskanjem prsta šake kleštama i uriniranjem po njegovom ležećem telu, a Šabanović udarcima nogu i ponovim bacanjem u reku, nakon čega su se vozilom udaljili ostavivši bespomoćnu žrtvu da se utopi - zaključeno je u optužnici.

U postupku protiv optuženih utvrđeno je da bi Zejćirović preminuo već usled nanesenih povreda i u slučaju blagovremene lekarske intervencije.

Porodica Zejćirovića nakon izricanja presude je kazala da će, shodno dogovoru sa pravnim zastupnikom, najverovatnije uputiti žalbu.

- S obzirom na to kako je tekao tok suđenja, ja sam očekivao veće kazne. Savetovaćemo se s advokatom i doneti odluku o daljim koracima. Mislim da godine nisu dovoljne za učinjeno delo, zbog čega postoji mogućnost da uložimo žalbu - kazao je Edinov otac Enver.

Pravni zastupnik Zejćirovićeve porodice Mirza Fazlić, naveo je da je brčansko pravosuđe danas izreklo najveće kazne u svojoj istoriji od uspostave distrikta, naglasivši da je njihova visina bila očekivana.

Video: Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, mi znamo: Vučić o ubistvu vođe Alkatraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    2. septembar 2021 | 17:33

    Dobro je da se otkrilo sve... za koju godinu bi ga sahranili u Potocare...

  • Zola

    2. septembar 2021 | 17:18

    U odnosu na slične zločine ovo je previsoka kazna. Iskreno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA