≫ 

Patrijarh stigao u Crnu Goru, na aerodromu ga čekao mitropolit Joanikije: Zagrljaj na dočeku

Svečani doček biće odrganizovan večeras u 18 sati ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

  • 8

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u 13.3o sati u dvodnevnu posetu Crnoj Gori, što je njegov prvi dolazak otkako je izabran.

Patrijarha Porfirija na podgoričkom aerodromu dočekali su njegovo visokopreosveštenstvo izabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i njegovo preosveštenstvo izabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko-nikšićke, objavila je na svom zvaničnom sajtu mitropolija crnogorsko-primorska.

Svečani doček patrijarha Porfirija biće upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gde će biti služena svečana doksologija i večernja služba. Nakon toga slovo dobrodošlice će proizneti visokopreosvećeni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besedom se obratiti njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Posle njihovog obraćanja na bini ispred hrama uslediće kulturno-umetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova: “Litije” i “Mitropolit Joanikije”. U programu će učestvovati: guslar Đoko Koprivica, foklorni ansambl narodnih igara i pesama „Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, Danica Crnogorčević, Branka Zečević, Fenečki biseri, frulaš Radovan Suknović, Beogradski sindikat i Neverne bebe.

Zbog epidemioloških mera, koje propisuje Ministarstvo zdravlja, večernja služba i kompletna svečanost biće napolju na velikoj bini ispred Sabornog hrama.

Predstojatelj Srpske pravoslavne crkve doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sutra u Cetinjskom manastiru nakon Svete arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja naše i drugih pomesnih crkava, navodi se na sajtu MCP.

Video: Telegraf u Crnoj Gori prusustvuje pripremama za doček patrijarha: Sve je spremno ispred hrama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljesanska Nagija

    4. septembar 2021 | 14:29

    Dobro dosla svetosti u kolijevku, srpskog pravoslavlja !

  • Anja

    4. septembar 2021 | 14:28

    Neka Vam je svima na zdravlje i spasenje današnji dan.

  • Ljubisa Arandjelovac

    4. septembar 2021 | 14:22

    Slava Bogu☦️🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA